Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати директан пренос сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ или снимак посљедње сједнице. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

У СРИЈЕДУ 25. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

mala Foto pripremni za 25.rsШефови посланичких клубова договорили су данас на припремном састанку да 25. редовна сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ са тридесет седам тачака дневног реда буде одржана у сриједу 25. маја. Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да ће се на најављеној сједници расправљати о ребалансу буџета Дистрикта за 2022. годину уколико Влада Дистрикта и скупштинска Комисија за буџет припреме адекватне материјале за ту тачку.

„Под претпоставком да тај материјал буде достављен посланицима на вријеме, вјерујем да бисмо у току те сједнице могли да одобримо и ребаланс буџета“, истакао је предсједник Милић.

Он је напоменуо да је предвиђена расправа о Нацрту закона о цивилним жртвама рата у првом читању, док ће се у другом читању пред посланицима наћи Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о празницима Брчко дистрикта БиХ  којим је предвиђено увођење санкција за поступање супротно том закону.

„У првом читању имаћемо Нацрт закона о обновљивим изворима енергије као и низ информација које се тичу функционисања институција Брчко дистрикта“, додао је предсједник Милић.

            На 25. редовном засједању посланици ће се, између осталог, изјаснити о измјенама Закона о раду  Брчко дистрикта и о измјенама и допунама Закона о ревизији јавне управе и институција у Брчко дистрикту, у другом читању, те о неколико одлука које се односе на утврђивање јавног интереса.

Сједница ће бити одржана у сали за пленарна засједања с почетком у 10 часова и њен пренос уживо може се пратити путем Јутјуб (You Tube) канала Скупштине.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 195 гостију и нема пријављених чланова