Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати директан пренос сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ или снимак посљедње сједнице. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

ОДРЖАН ПРИПРЕМНИ САСТАНАК, УТВРЂЕН ДНЕВНИ РЕД ЗА 26. РЕДОВНУ СЈЕДНИЦУ

mala foto Pripremni za 26. rsШефови посланичких клубова одржали су данас припремни састанак на којем су договорили дневни ред за 26. редовну сједницу Скупштине Брчко дистрикта БиХ, која ће бити одржана у сриједу, 8. јуна, по окончању наставка 25. редовног засједања.

На дневном реду је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак у првом читању.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић подсјетио је да се измјене овог закона односе на промјену основице за опорезивање са досадашњих 500 КМ на 1 200 КМ, с циљем да се помогне грађанима с најнижим примањима.

 Филиповић је истакао да ће се на дневном реду наћи и сет допуна и измјена закона о платама и накнадама у институцијама и јавној управи Дистрикта, као и измјене и допуне Закона о заштити од пожара, измјене Закона о планирању, пројектовању и развоју и Закона о посланицима, те допуна Закона о извршењу буџета, све у првом читању.

У другом читању, на 26. редовној сједници, наћи ће се Нацрт закона о обновљивим изворима енергије као и измјене и допуне Закона о празницима Брчко дистрикта БиХ.         

 Пред посланицима ће бити и финансијски и извјештај о раду Изборне комисије Брчко дистрикта за 2021. годину, као и план и програм рада ове комисије за 2022. годину, и неколико одлука о утврђивању јавног интереса.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 248 гостију и нема пријављених чланова