Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати директан пренос сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ или снимак посљедње сједнице. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

У СРИЈЕДУ 27. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

У сриједу, 22. јуна, биће одржана 27. редовна сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ, договорено је данас на припремном састанку шефова посланичких клубова и представника Владе на којем је утврђен и дневни ред ове сједнице.

            Посланици ће се изјаснити, у другом читању, о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак, као и о нацртима закона о измјенама и допунама Закона о заштити од пожара, о измјенама Закона о извршењу буџета Дистрикта и  Закона о планирању, пројектовању и развоју, те о измјенама и допунама закона о платама и накнадама запослених у јавној управи, институцијама и Полицији Брчко дистрикта.

            Предсједник Скупштине Синиша Милић подсјетио је да ће се измјенама и допунама Закона о порезу на доходак повећати неопорезиви дио дохотка са садашњих 500 КМ на 1200 КМ и да би то требало да буде примјенљиво од сљедећег мјесеца.  

            Милић је истакао да су значајне и измјене Закона о порезу на добит чији нацрт ће се у првом читању наћи пред посланицима на 27. редовном засједању, а којим ће се двоструко ослобађање од пореза односити само на производњу на подручју дистрикта Брчко како би се спријечила злоупотреба тог бенефита.

„Средства која би била ослобођена на овај начин правно лице би било дужно да  инвестира искључиво на простору дистрикта Брчко“, појаснио је Милић.

            У првом читању, посланици ће се изјаснити и о нацртима закона о измјенама и допунама Закона о Судској полицији, Полицији и полицијским службеницима Брчко дистрикта, о извјештајима о раду и о плановима и програмима рада институција, јавних предузећа и фондова Дистрикта, као и о одлукама о утврђивању јавног интереса.

            Почетак 27. редовне сједнице заказан је за 10 часова.

Подијелите на друштвеним мрежама

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 184 гостију и нема пријављених чланова