Видео Скупштина Брчко дистрикта БиХ

Овдје можете погледати промотивни видео Скупштине Брчко дистрикта БиХ. Више видео записа можете пронаћи на нашем You Tube каналу. Скупштина Брчко дистрикта БиХ

С ПРЕДСТАВНИЦИМА УНДП-а ДОГОВOРЕНО РЕНОВИРАЊЕ ЗГРАДЕ СКУПШТИНЕ

mala Foto 1 UNDP -sastanakНа састанку резидентне представнице УНДП-а Стелиане Недера с потпредсједником Скупштине Брчко дистрикта Ивом Филиповићем и градоначелником Брчко дистрикта Еседом Кадрићем договорено је да се што прије почне са реновирањем зграде Скупштине и њеним утопљавањем. Реновирање је дио заједничке сарадње Дистрикта и УНДП-а кроз пројекат примјене мјера енергетске ефикасности на јавним објектима у Брчком.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић истакао је да је неопходно што прије реновирати зграду Дома културе гдје се налазе службене просторије Скупштине јер је кров оштећен и прокишњава.

„То је велика ствар за нас, за посланике и запослене у Стручној служби Скупштине. У реализацију ових активности кренућемо чим се обезбиједи потребна документација и очекујем да то буде ове зиме“, рекао је Филиповић.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић подсјетио је да Дистрикт има вишегодишњу добру сарадњу са УНДП-ом, те да је утопљавање јавних објеката само једна од области те сарадње која ће се наставити и у наредном периоду. 

„Радимо на једном веома важном пројекту да преко УНДП-а обавимо процедуру израде идејног рјешења за центар за управљање отпадом у дистрикту Брчко како бисмо могли искоординирати активности на затварању градске депоније и оспособљавању будућег модерног центра за прикупљање отпада на подручју Дистрикта“, рекао је градоначелник Кадрић.

Резидентни представник УНДП-а у БиХ Стелиана Недера изразила је задовољство због добре сарадње са Дистриктом кроз пројекат примјене мјера енергетске ефикасности.

„Радујемо се што ћемо наставити и проширити рад на овом пројекту енергетске ефикасности који је веома важан за нас. Заинтересовани смо да нашу сарадњу проширимо и на збрињавање отпада“, појаснила је Недерова.

На састанку се разговарало и о примјени пројекта „Јачање улога мјесних заједница у БиХ“ који се на подручју Дистрикта реализује од 2016. године.

Састанку су присуствовали и шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта Недим Хамзабеговић, шеф Сектора одржавања у Канцеларији за управљање јавном имовином Дистрикта Јелена Дувњак, експерт за вођење пројеката Биљана Гаврић и Синиша Убипариповић, пројектни менаџер ГЦФ пројекта.

Подијелите на друштвеним мрежама