BILTEN

dugmeRegistraCirilica

 

 

 

 

 

 

 

 

skupstinalogogif

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

sglasnik

 

КОНКУРС ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ДВА ЧЛАНА УПРАВНОГ ОДБОРА РАДИО-НОВИНСКЕ И ИЗДАВАЧКЕ УСТАНОВЕ „РАДИО БРЧКО“

Објављено: Четвртак, 17. фебруара 2022. године

 

На основу члана 10а Закона о правним лицима која оснива Брчко дистрикт („Службени гласник Брчко дистрикта БиХ“, бројеви 10/2, 19/07, 2/08, 3/19 и 30/20), Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштине Брчко дистрикта БиХ, расписује

 

 

КОНКУРС

ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ДВА ЧЛАНА УПРАВНОГ ОДБОРА

РАДИО-НОВИНСКЕ И ИЗДАВАЧКЕ УСТАНОВЕ „РАДИО БРЧКО“ БРЧКО

ДИСТРИКТ БиХ

 

 

        Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштине Брчко дистрикта БиХ расписује Конкурс за избор и именовање два (2) члана Управног одбора Радио-новинске и издавачке установе „Радио Брчко“ Брчко дистрикт БиХ (у даљем тексту: Конкурс).

Мандат новоизабраних чланова Управног одбора Радио-новинске и издавачке установе „Радио Брчко“ Брчко дистрикт БиХ (у даљем тексту: Управни одбор) траје до истека мандата свих осталих чланова Управног одбора (члан 12 Закона о правним лицима којa оснива Брчко дистрикт).

У Управном одбору могу бити највише три члана из реда државних и јавних службеника запослених у органима јавне управе и институцијама Брчко дистрикта БиХ.

 

Општи услови које кандидат мора да испуњава:

  1. да је држављанин БиХ;
  2. да је пунољетан;
  3. да није обухваћен одредбом члана IX става 1 Устава БиХ;
  4. да је здравствено способан.

 

Минимални услови:

  1. најмање висока стручна спрема;
    1. најмање пет година радног искуства у струци.

 

Чланови Управног одбора не могу бити:

  1. директори других правних лица којa оснива Дистрикт или директори јавних предузећа;
  2. лица која су у управним одборима других правних лица којa оснива Дистрикт или су у управним одборима јавних предузећа;
  3. лица која су правоснажном судском пресудом осуђивана за вршење кривичних дјела и лица против којих се води кривични поступак, осим кривичних дјела из области саобраћаја;
  4. лица која имају мање квалификације и мање радног искуства од директора правног лица за које се бира члан управног одбора;
  5. лица која су у радном односу у Радио-новинској и издавачкој установи „Радио Брчко“ Брчко дистрикт БиХ.

ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ

 

            Уз пријаву, потребно је да кандидат достави сљедећу документацију, не старију од три мјесеца:

  1. овјерену копију дипломе;
  2. увјерење/потврду о радном искуству;
  3. увјерење о држављанству;
  4. својеручно потписану и од надлежног органа овјерену изјаву да кандидат није обухваћен одредбом члана IX става 1 Устава БиХ;
  5. својеручно потписану и од надлежног органа овјерену изјаву да кандидат није директор другог правног лица које оснива Дистрикт или директор јавног предузећа, да није у управним одборима других правних лица којa оснива Дистрикт или у управним одборима јавних предузећа и да није у радном односу у Радио-новинској и издавачкој установи „Радио Брчко“ Брчко дистрикт БиХ.

Кандидати подносе пријаву лично у зграду Скупштине Брчко дистрикта БиХ у пријемну канцеларију или поштом на адресу: Скупштина Брчко дистрикта БиХ – Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија, Младена Маглова број 2, 76100 Брчко, с назнаком:   

ПРИЈАВА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ДВА ЧЛАНА УПРАВНОГ ОДБОРА РАДИО-НОВИНСКЕ И ИЗДАВАЧКЕ УСТАНОВЕ „РАДИО БРЧКО“ БРЧКО ДИСТРИКТ БиХ – НЕ ОТВАРАЈ“.

 

Потписана пријава на Конкурс подноси се на прописаном обрасцу који се може преузети на писарници Скупштине Брчко дистрикта БиХ као и на веб-страници (www.skupstinabd.ba).

Конкурс је отворен петнаест (15) дана од дана објављивања у три дневна листа и на интернет-страници Скупштине Брчко дистрикта БиХ (www.skupstinabd.ba). У случају неистовременог објављивања Конкурса почетак рока рачунаће се од дана посљедње објаве Конкурса.

Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштине Брчко дистрикта БиХ ће извршити селекцију пријављених кандидата.

С кандидатима који испуњавају прописане услове биће обављен интервју. Мјесто и термин интервјуа биће објављени на огласној табли Скупштине Брчко дистрикта БиХ и на интернет-страници Скупштине Брчко дистрикта БиХ (www.skupstinabd.ba).

Након спроведеног интервјуа Комисија за избор и именовање и мандатно-имунитетска комисија Скупштине Брчко дистрикта БиХ обавијестиће најбоље рангиране кандидате са ранг-листе, да у року од пет (5) дана од дана обавјештења доставе увјерење о здравственој способности (не старије од три мјесеца), увјерење да се против кандидата не води кривични поступак осим кривичних дјела из области саобраћаја (не старије од три мјесеца) и увјерење да кандидат није правоснажно осуђиван (не старије од три мјесеца).

Скупштина Брчко дистрикта БиХ именује чланове Управног одбора с ранг-листе кандидата коју утврди Комисија, у року од тридесет дана од дана достављања исте.

Одлука о именовању чланова Управног одбора Радио-новинске и издавачке установе „Радио Брчко“ Брчко дистрикт БиХ биће објављена у Службеном гласнику Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Одлука о именовању чланова Управног одбора је коначна и против ње се може покренути управни спор.

НАПОМЕНА

За дипломе које су стечене у иностранству након 6. априла 1992. године потребна је нострификација.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити разматране.

Број: 01.7-05-509/22

Брчко,15. 02. 2022. године

                                                                                    ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ  КОМИСИЈЕ

                                                                                                           Зијад Нишић

 

     Образац пријаве можете преузети овдје.