Predsjednik Skupštine domaćin učesnika VI Ultramaratona Vukovar-Srebrenica

BRČKO 07. 07. 2017.  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas će na mostu Brčko-Gunja dočekati učesnike VI Ultramaratona Vukovar-Srebrenica.

Predsjednik Kadrić odazvao se pozivu Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba da dočeka učesnike Ultramaratona Vukovar-Srebrenica, koji  se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Ultramaraton  je organizovan u znak sjećanja i počasti žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, Ultramaratonom se želi podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih, navodi se u pozivu.  

U Ultramaratonu  učestvuje  pet maratonaca koji će u pet etapa preći 227 kilometara između Vukovara(Ovčara) i Srebrenice(Potočari), a na pojedinim dionicama pridružit će im se i trkači koji svojim učešćem žele podržati ovaj projekat.