20. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE

mala 19.sjednica Skupština  Foto 1Sjednica će se održati 29. novembra 2017. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.

 

Opširnije...

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

„Danom državnosti prisjećamo se 25. novembra 1943. godine kada je Bosna i Hercegovina definisana kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava. Prilika je da se sjetimo zajedništva ZAVNOBiH-a i iskoristimo ga u gradnji bolje, evropske budućnosti kako naše zemlje tako i Brčko distrikta BiH.

Pred nama je zadatak da izgradimo moderno i napredno društvo, u kojem će svako imati sigurnu budućnost i moći ostvariti svoje težnje i potencijale. Mladi su naša snaga, a njihovi rezultati u pravim uslovima gdje se otvaraju radna mjesta i zapošljavaju mladi, pridonijet će stabilnosti Bosne i Hercegovine u svijetu. Stoga nikad ne smijemo prestati raditi za bolju Bosnu i Hercegovinu, bolji Brčko distrikt BiH i bolje sutra, jer je to naša misija. Zajedničkim snagama podignimo našu državu na mjesto koje zaslužuje, mjesto uspješne evropske države.

Sretan Vam 25. novembar, Dan Državnosti Bosne i Hercegovine!“

 

Potpredsjednik Skupštine                                        Predsjednik Skupštine

     Ivo Filipović                                                                 Esed Kadrić 

Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu BiH

mala Javna rasprava foto 1U skladu s Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH danas je u Skupštini održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih  proizvoda, koju je organizovala  Komisija za rad zdravstvo i socijalnu zaštitu. Tomislav Stjepanović, predsjedavajući ove Komisije rekao je da će mišljenja i prijedlozi s javne rasprave biti dostavljeni poslanicima Skupštine. Podsjetio je na osnovne odredbe iz Nacrta ovog zakona  i rekao da će se njegovim donošenjem uvesti zabrana korištenja duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima, u institucijama ali i ugostiteljskim objektima gdje će se morati vidljivo označiti i adekvatno izolovati prostor za pušače. 

Opširnije...

Utvrđen dnevni red 20. redovne sjednice Skupštine

mala Pripremni sastanak  Foto 1Šefovi poslaničkih klubova Skupštine Brčko distrikta BiH dogovorili su danas da se 20. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu 29. novembra 2017. godine. Na dnevnom redu će se naći nekoliko prijedloga zakona, više odluka  o utvrđivanju javnog interesa i nekoliko informacija.

Opširnije...

Javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda

U skladu s Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH, 23. novembra 2017. godine s početkom u 12 sati, u velikoj sali Skupštine, održat će se javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih  proizvoda.

Odluku i nacrt zakona preuzmite OVDJE!

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH primio kadete Rukometne reprezentacije BiH

mala Rukometaši kod predsjednika SkupštineEsed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH primio je danas Rukometnu kadetsku reprezentaciju BiH. Izrazio je zadovoljstvo ovim susretom i rekao da je veoma rado prihvatio da Skupština Brčko distrikta bude pokrovitelj trodnevnog boravka kadetskih reprezentacija BiH i Slovenije koje će tokom vikenda igrati dvije utakmice.

Opširnije...

email-login

Trenutno je tu:

Ko je na portalu: 117 gostiju i nema prijavljenih članova