Skupština Brčko distrikta BiH završila 20. i započela 21. redovnu sjednicu

mala Sjednica SkupštineSkupština Brčko distrikta BiH završila je jučer, kasno poslijepodne, 20. redovnu sjednicu Skupštine na kojoj je razmatrana Informacija Direkcije za finanisije  Brčko distrikta BiH o trošenju javnih sredstava po osnovu grantova i subvencija u periodu od 2014. do 2017. godine.

Opširnije...

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine na svečanom otvaranju poslovnog objekta u Plazuljama

mala Bili Brig foto 01Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović prisustvovali su danas svečanom otvaranju poslovnog objekta Bili Brig d.o.o. u Brčkom.

Opširnije...

Komisija za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu o Nacrtu zakona o zabrani pušenja

mala Komisija za  rad zdravstvo i socijalnu zaštituSkupštinska Komisija za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu razmatrala je danas, na desetoj redovnoj sjednici, izvještaje i zapisnike s javne rasprave o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu BiH.

Opširnije...

Šesta godišnja konferencija sekretara radnih tijela parlamenata i skupština BiH na Jahorini

mala esta godišnja konferencij na Jahorini foto 01Jačanje rada parlamenata u integracijama putem jačanja koordinacije radnih tijela za evropske integracije i uključivanje građanskog društva u relevantne procese teme su dvodnevne konferencije koja se održava na Jahorini, u čijem radu učestvuju šef Stručne službe Skupštine Brčko distrikta BiH Jovo Galić, stručni savjetnik  na normativno-pravne poslove Esed Omerović i stručna saradnica za rad s Komisijom za evropske integracije Skupštine Brčko distrikta BiH Amra Halkić.

Opširnije...

21. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE

mala 19.sjednica Skupština  Foto 1Sjednica će se održati po završetku nastavka 20. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH zakazanog za 13. decembar 2017. godine (srijeda), s početkom u 10 sati u skupštinskoj sali za sjednice.

Opširnije...

Utvrđen dnevni red 21. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH

mala Pripremni sastanak 21. sjednice SBDBiH Foto1Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas da se nova, 21. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu,13. decembra 2017. godine, nakon okončanja 20. redovne sjednice. Na pripremnom sastanku je  dogovoreno da se u dnevni red uvrsti dvadesetak tačaka.

Opširnije...