Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić otvorio Dječiju olimpijadu u Brčkom

Skupstina 01 foto31. 08. 2017. Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić otvorio je danas Sedmu malu olimpijadu koja se održava u okviru kulturno-zabavne i sportske manifestacije „Savski cvijet 2017“.

- Mala olimpijada je najljepši događaj u okviru ove manifestacije i vi ste ono najljepše što ima ovaj grad i gradovi iz kojih dolazite - rekao je predsjednik Kadrić pozdravljajući djecu okupljenu na gradskom stadionu u Brčkom. On je dodao da svako ulaganje u manifestacije ovog tipa ima svoje puno opravdanje i poželio da se druženje i takmičenje mališana na ovoj olimpijadi nastavi narednih godina.

Skupstina 01 foto

- Posebna vrijednost ove manifestacije je u tome što osim iz Brčkog imamo i mališane iz drugih sredina. Promocija sporta, posebno u ovom uzrastu je nešto što je plemenito i zbog toga ovu manifestaciju trebamo čuvati i njegovati i u godinama koje dolaze - rekao je predsjednik Kadrić.

Skupstina 02 foto

Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH i Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Malu olimpijadu organizovalo je Sportsko društvo „Distrikt“ koje se već deset godina bavi fizičkim odgojem djece uzrasta od tri do šest godina.

Skupstina 04 foto

- Cilj nam je bio da omasovimo ovaj događaj. Važno je da djeca učestvuju i zavole sport i da za nekoliko godina možda predstavljaju BiH, svoj grad na pravim olimpijskim igrama - rekao je Adem Velagić, predsjednik SD “Distrikt“ dodajući da će svako dijete dobiti medalju. Pored mališana iz dječijih vrtića u Brčkom  na Sedmoj maloj olimpijadi učestvuju i djeca vrtića iz Bijeljine, Tuzle i Lopara. 

Skupstina 03 foto