Utvrđen dnevni red 15. sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH

DSCN5422

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH održali su danas pripremni sastanak na kome je utvrđen prijedlog dnevnog reda 15. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH, koja će biti održana 13. septembra 2017. godine. 

01 foto

Pred poslanicima će se naći 39 tačaka dnevnog reda među kojima Nacrt zakona o nasljeđivanju, Nacrt zakona o vanparničnom postupku, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu Brčko distrikta BiH, kao i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o budžetu u prvom čitanju.

- Imamo vrlo važne  tačke među kojima nekoliko zakona u drugom čitanju koji se odnose na Direkciju za finansije i Kancelariju za upravljanje javnom imovinom. Razmatrat ćemo i davanje ovlaštenja Zakonodavnoj komisiji za utvrđivanje i objavljivanje prečišćenih tekstova oko 40 zakona, koji nisu rađeni od osnivanja Distrikta - rekao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić. Dodao je da, nakon što je završena ljetna pauza, očekuje veoma konstruktivan rad u Skupštini i najavio održavanje tematske sjednice koja će se odnositi na realizaciju svih zaključaka koje je Skupština donijela u ovom mandatu.

U predloženom dnevnom redu 15. redovne sjednice Skupštine je i više od deset odluka o utvrđivanju javnog interesa za potrebe izgradnje i rekonstrukcije puteva u mjesnim zajednicama Distrikta. Pored toga u dnevni red bit će uvršteno i više odluka JP „Putevi Brčko“,  koje se odnose na izmjenu sjedišta i izmjene i dopune Statuta i Odluke o osnivanju ovog preduzeća, kao i više informacija.