Održan pripremni sastanak za 18. redovnu sjednicu Skupštine

mala Foto 1 Pripremni 18. sjednicePredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić održao je danas konsultacije sa šefovima poslaničkih klubova i poslanicima o pitanjima koja će biti razmatrana na 18. redovnoj sjednici Skupštine.

Ova sjednica bit će održana nakon što poslanici zaključe razmatranje tačaka sa 17. redovne sjednice koja će biti nastavljena u srijedu 25. 10. 2017. godine.

Usaglašeno je da se na ovoj sjednici razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji Brčko distrikta BiH po hitnom postupku, na prijedlog Komisije za javnu bezbjednost i nadzor nad radom Policije.

„Razmatrat ćemo i Nacrt zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda  na javnim mjestima u Brčko distriktu BiH, na prijedlog Kluba poslanika SDS-a. To je veoma značajan iskorak i cijenim da će ovaj zakon dobiti podršku Parlamenta“, rekao je predsjednik Kadrić.

Foto 2 Pripremni 18. sjednice

Dodao je da je u dnevni red uvršteno i više revizorskih izvještaja među kojima je najznačajniji Izvještaj o reviziji učinka grantova udruženjima građana, nevladinim organizacijama i drugim neprofitnim organizacijama u Brčko distriktu BiH od 2014. do 2016. godine.

„Cijenim da će ovo pitanje izazvati veliku pažnju poslanika“, istakao je predsjednik Kadrić.

Na razmatranju će biti i sedam tačaka koje se odnose na utvrđivanje javnog interesa za Brčko distrikt BiH u svrhu izgradnje putne i komunalne infrastrukture.