Predsjednik Skupštine Esed Kadrić na otvaranju Prvog Biznis foruma Brčko distrikta BiH

mala Biznis forum foto 01Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić pozdravio je učesnike Prvog Biznis foruma Brčko distrikta BiH koji je danas počeo s radom. Na svečanom otvaranju ovog događaja u Domu kulture u Brčkom rekao je da je odgovornost Skupštine donošenje pravednih, poštenih i motivirajućih zakonskih propisa koji će doprinijeti kvalitetnijem razvoju Distrikta i  otvaranju novih radnih mjesta.

 

„Imamo dobru geografsku poziciju. Također, imamo dobru          ustavno-pravnu poziciju i Skupštinu koja može donositi zakone koji će se otvoriti prema privredi“, rekao je predsjednik Kadrić. Naglasio je da će Biznis forum biti prilika da se dodatno sazna kakve propise treba donijeti kako bi i izvršna vlast mogla operativno djelovati.

Biznis forum foto 2

„Sa velikim interesovanjem pratit ćemo sve panele i nastojati da izvučemo najkvalitetnija iskustva prisutna u uspješnim preduzećima i naprednim sredinama u BiH, zemljama regiona ali i zemljama s drugih kontinenata čiji predstavnici učestvuju u radu Biznis foruma“, naglasio je predsjednik Kadrić.

Prvi Biznis forum Brčko distrikta BiH otvorio je Damir Bulčević, direktor Biznis foruma, a učesnike su pozdravili supervizor za Brčko Dennis Hearn, ambasadorica Republike Indonezije u BiH Amelija Yani, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Anto Domić.

Biznis forum foto 03

Tokom dvodnevnog trajanja Biznis foruma bit će održano niz panela posvećenih temama lokalnog i regionalnog razvoja, obrazovanja i mladih, privrednih kao i poljoprivrednih potencijala Brčko distrikta BiH i saobraćaja i turizma.