Utvrđen dnevni red 21. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH

mala Pripremni sastanak 21. sjednice SBDBiH Foto1Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas da se nova, 21. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu,13. decembra 2017. godine, nakon okončanja 20. redovne sjednice. Na pripremnom sastanku je  dogovoreno da se u dnevni red uvrsti dvadesetak tačaka.

„Najviše pažnje vjerovatno će izazvati zakon o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima. Vjerujem da ćemo nakon sprovedene javne rasprave i pripremljenih amandmana imati kvalitetna rješenja i da će ovaj zakon biti usvojen“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH. Na dnevnom redu je Nacrt zakona o Pravobranilaštvu Brčko distrikta BiH u prvom čitanju kao i Nacrt zakona o platama i drugim naknadama pravobranioca i zamjenika pravobranioca.

„Predloženo je devet novih odluka o utvrđivanju javnog interesa  koji su u funkciji izgradnje infrastrukture na području Distrikta a u dnevni red smo uvrstili i donošenje odluke o izdvajanju sredstava rezerve za sanaciju odrona  na području Mjesne zajednice Donji Brezik“, rekao je predsjednik Kadrić dodajući da je Odjeljenje za javnu bezbjednost privelo kraju procedure i da izvođači uskoro trebaju započeti sanaciju  klizišta na još šest lokacija na području Distrikta.

„Cijenim da ćemo imati kvalitetnu raspravu o svim pitanjima i da će parlament donijeti najbolja moguća rješenja za Brčko distrikt“, zaključio je predsjednik Kadrić.

Šefovi poslaničkih klubova dogovorili su i termin održavanja naredne 22. redovne sjednice koja će biti zakazana za 20. decembar 2017. godine.

Pripremni sastanak 21. sjednice SBDBiH Foto 2