Uručeni novogodišnji paketići djeci u zdravstvenim institucijama i Obdaništu „Evlad“

mala Novogodišnji paketići Foto malaPredsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović uručili su danas novogodišnje paketiće djeci u Centru za mentalno zdravlje, djeci koja se nalaze na liječenju na Odjeljenju pedijatrije u Bolnici u Brčkom i mališanima Obdaništa „Evlad“.

Novogodišnji paketići CMZ foto 1

„Željeli smo da ih obradujemo i poželimo im sretne praznike. Također, na ovaj način željeli smo pokazati da brinemo o njima i da lokalna vlast nastoji popraviti njihov materijalni položaj i pomoći njihovim roditeljima“, rekao je predsjednik Kadrić tokom posjete Centru za mentalno zdravlje.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović, također je izrazio zadovoljstvo današnjim susretima s mališanima ovoga centra.

„Ovo je jedan od ugodnijih poslova koje smo imali ovih pretprazničnih dana. Ovoj djeci treba dodatna pažnja i oni posebno zaslužuju da im se pogleda u oči i čestita Nova godina“, rekao je potpredsjednik Filipović.

Novogodišnji paketići pedijatrija foto 2

Nakon posjete Centru za mentalno zdravlje predsjednik i potpredsjednik Skupštine posjetili su Odjeljenje pedijatrije u brčanskoj Bolnici i mališanima koji se nalaze na liječenju također uručili novogodišnje paketiće i poželjeli im brzo ozdravljenje.

Mališani Obdaništa „Evlad“ priredili su za rukovodstvo Skupštine prigodan program nakon koga su i njima uručeni novogodišnji paketići.  

Novogodišnji paketići Evlad foto 3