Delegacije Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH obišle radove na infrastrukturnim projektima u Rašljanima

mala Rašljani foto MALADelegacije Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH na čelu sa Esedom Kadrićem, predsjednikom Skupštine i Sinišom Milićem, gradonačelnikom, Brčko distrikta  obišli su radove na nekoliko infrastrukturnih projekata u Mjesnoj zajednici Rašljani. Oni su se na licu mjesta uvjerili u dinamiku i tok radova na sanaciji šteta od poplava kao i izgradnji školske sale.

Rašljani FOTO 1 velika

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH izrazio je zadovoljstvo tokom radova i istakao političko opredjeljenje za ravnomjeran razvoj i ulaganje u sva područja u Brčko distriktu BiH.

„Opredijelili smo se da obilaskom mjesnih zajednica na području Distrikta  pogledamo stepen realizacije neophodnih infrastrukturnih projekata koje je Vlada predlagala i Skupština usvojila. Moje političko opredjeljenje, opredjeljenje gradonačelnika i svih u vlasti, jeste ravnomjeran razvoj i ulaganje u sva područja Brčko distrikta. Da je to tako potvrda su danas Rašljani, a vjerovatno ćemo naredne sedmice obići i neka druga mjesta na području Distrikta“ rekao je predsjednik Kadrić.

Rašljani foto 3

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić istakao je da je Vlada kreditom Svjetske banke izdvojila oko 1,5 milion konvertibilnih maraka za sanaciju putnih komunikacija na ovom području kao i za druge radove na utvrđivanju zaštitnih pojasa u koritu rijeke.

„Radi se o obimnim radovima na području Rašljana, Islamovca i Bijele kojim se saniraju posljedice od katastrofalnih poplava iz 2014. godine. Intervenisali smo nedavno u ovoj mjesnoj zajednici i  proglašenjem stanja elementarne nepogode kako bismo zaštitili objekte i druga materijalna dobra  na ovom području gdje su se pojavila klizišta. Svjedoci smo i početka radova na izgradnji školske dvorane u vrijednosti od 320 000 KM“, istakao je gradonačelnik Milić.

Obilasku infrastrukturnih radova prisustvovali su i mnogobrojni članovi Vlade i poslanici u Skupštini kao i mještani Mjesne zajednice Rašljani.

Rašljani foto 4

Februar 2018
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Trenutno je tu:

Ko je na portalu: 119 gostiju i nema prijavljenih članova