Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić i dopredsjednik Skupštine Adem Ribić sudjelovali u radu Skupštine europskih regija u Briselu

Na poziv Skupštine europskih regija, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić i dopredsjednik Skupštine Adem Ribić su u razdoblju od 30. 11. do 3. 12. boravili u Briselu kako bi sudjelovali u radu upravljačkog tijela ove organizacije.

Nazočili su većem broju  radnih sastanaka s predstavnicima regionalnih predstavništava, političkim predstavnicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u Belgiji, predstavnicima poslovne zajednice i diplomatskog kora.

 

Također, delegacija Brčko distrikta BiH je sudjelovala u radu generalne sjednice Skupštine europskih regija (AER). Za predsjednicu Skupštine europskih regija reizabrana je dosadašnja predsjednica Hande Ozan Bozatli dok su za dopredsjednike, izabrani švedski političar Magnus Bertson i britanski predsjednik Hampshire okruga Roj Peri.

Zbog efektivnosti, delegacija Brčko distrikta BiH je održala više odvojenih i zajedničkih sastanaka. Predsjednik Kojić se sastao s predstavnikom Kiparske zajednice općina i gradova dok se dopredsjednik Ribić sastao s gradonačelnikom turske općine Edirne.

4

Također su ostvareni kontakti i održani sastanci s predstavnicima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Belgije te s poduzetnicima koji vode podrijetlo iz BiH i tom prilikom je razmatrano na koji način oni mogu dati doprinos razvoju poduzetništva i uloge mladih u tim procesima.

Delegacija Brčko distrikta BiH je pored Skupštine europskih regija, nazočila radnim sastancima u Vijeću regija Europe kao i Parlamentu EU.