Utvrđen dnevni red nove 15. sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH

DSCN5422

Voditelji zastupničkih  klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH održali su danas pripremni sastanak na kome je utvrđen prijedlog dnevnog reda nove 15. redovite sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH, koja će biti održana 13. rujna 2017. godine.

01 foto

Pred zastupnicima će se naći 39 točaka dnevnog reda među kojima Nacrt zakona o nasljeđivanju, Nacrt zakona o izvanparničnom postupku, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobraniteljstvu Brčko distrikta BiH, kao i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o proračunu u prvom čitanju.

-Imamo vrlo bitne točke među kojima nekoliko zakona u drugom čitanju koji se odnose na Direkciju za financije i Ured za upravljanje javnom imovinom. Razmatrat ćemo i davanje ovlasti Zakonodavnom povjerenstvu za utvrđivanje i objavljivanje pročišćenih tekstova oko 40 zakona, koji nisu rađeni od osnutka Distrikta - rekao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić. Dodao je da, nakon što je završna ljetna stanka, očekuje veoma konstruktivan rad u Skupštini i najavio održavanje tematske sjednice koja će se odnositi na realizaciju svih zaključaka koje je Skupština donijela u ovom mandatu.

U predloženom dnevnom redu 15. redovite sjednice Skupštine je i više od deset odluka o utvrđivanju javnog interesa za potrebe izgradnje i rekonstrukcije cesta u mjesnim zajednicama Distrikta. Pored toga, u dnevni red bit će uvršteno i više odluka JP „Ceste Brčko“,  koje se odnose na izmjenu sjedišta i izmjene i dopune Statuta i Odluke o osnivanju ovog poduzeća, kao i više informacija.