Predsjednik Skupštine Esed Kadrić na otvaranju Prvog Biznis foruma Brčko distrikta BiH (2)

mala Biznis forum foto 01Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić pozdravio je učesnike Prvog Biznis foruma Brčko distrikta BiH koji je danas počeo s radom. Na svečanom otvaranju ovog događaja u Domu kulture u Brčkom rekao je da je odgovornost Skupštine donošenje pravednih, poštenih i motivirajućih zakonskih propisa koji će doprinijeti kvalitetnijem razvoju Distrikta i  otvaranju novih radnih mjesta.

 

- Mi imamo dobru geografsku poziciju. Također, imamo dobru  ustavno-pravnu poziciju i Skupštinu koja može donositi zakone koji će se otvoriti prema gospodarstvu - rekao je predsjednik Kadrić. On je naglasio da će Biznis forum biti prilika da se dodatno sazna kakve propise treba donijeti kako bi i izvršna vlast mogla operativno djelovati. 

Biznis forum foto 2

- Pratit ćemo s velikim interesiranjem sve panele i nastojati da izvučemo najkvalitetnija iskustva stečena u uspješnim poduzećima i naprednim sredinama u BiH, zemljama regije, ali i zemljama s drugih kontinenata čiji predstavnici sudjeluju u radu Biznis foruma - naglasio je predsjednik Kadrić.

Prvi „Biznis forum Brčko distrikta BiH“ otvorio je Damir Bulčević, ravnatelj Biznis foruma, a sudionike su pozdravili supervizor za Brčko Dennis Hearn, veleposlanica Republike Indonezije u BiH Amelia Yani, gradonačelnik i dogradonačelnik Brčko distrikta BiH, Siniša Milić i Anto Domić.

Biznis forum foto 03

Tokom dvodnevnog trajanja Biznis foruma bit će održano niz panela posvećenih temama lokalnog i regionalnog razvoja, obrazovanja i mladih, privrednih kao i poljoprivrednih potencijala Brčko distrikta BiH i saobraćaja i turizma.