Utvrđen dnevni red 21. redovite sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH

mala Pripremni sastanak 21. sjednice SBDBiH Foto1Voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas da se nova, 21. redovita sjednica Skupštine održi u srijedu, 13. prosinca 2017. godine, nakon završetka 20. redovite sjednice. Na pripremnom sastanku je  dogovoreno da se u dnevni red uvrsti dvadesetak točaka.

- Najviše pozornosti vjerojatno će izazvati Zakon o zabrani pušenja i drugih oblika uporabe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima.

Vjerujem da ćemo nakon provedene javne rasprave i pripremljenih amandmana imati kvalitetna rješenja i da će ovaj zakon biti usvojen - rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

Na dnevnom redu je Nacrt zakona o Pravobraniteljstvu Brčko distrikta BiH u prvom čitanju kao i Nacrt zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranitelja i zamjenika pravobranitelja.

- Predloženo je devet novih odluka o utvrđivanju javnog interesa što je u funkciji izgradnje infrastrukture na području Distrikta, a u dnevni red smo uvrstili i donošenje odluke o izdvajanju sredstava rezerve za sanaciju odrona na području mjesne zajednice Donji Brezik - rekao je predsjednik Kadrić dodajući da je Odjel za javnu sigurnost priveo kraju procedure i da izvođači uskoro trebaju započeti sanaciju klizišta na još šest lokacija na području Distrikta.

- Procjenjujem da ćemo imati kvalitetnu raspravu o svim pitanjima i da će parlament donijeti najbolja moguća rješenja za Brčko distrikt - zaključio je predsjednik Kadrić.

Voditelji zastupničkih klubova dogovorili su i termin održavanja iduće, 22. redovite sjednice koja će biti zakazana za 20. prosinca 2017. godine.

Pripremni sastanak 21. sjednice SBDBiH Foto 2