Šesta godišnja konferencija tajnika radnih tijela parlamenata i skupština BiH na Jahorini

mala esta godišnja konferencij na Jahorini foto 01

Osnaživanje rada parlamenata u integracijama preko jačanja koordinacije radnih tijela za europske integracije i uključivanje građanskog društva u relevantne procese teme su dvodnevne konferencije koja se održava na Jahorini, u čijem radu sudjeluju voditelj Stručne službe Skupštine Brčko distrikta BiH Jovo Galić, stručni savjetnik za normativno-pravne poslove Esed Omerović i stručna suradnica za rad s Povjerenstvom za europske integracije Skupštine Brčko distrikta Amra Halkić.

Prvog dana konferencije, koja je s radom počela 11. prosinca 2017. godine,  predstavnici radnih tijela i odjela za europske integracije iz bh. parlamenata razgovarali su o parlamentarnoj koordinaciji i predstavljanju integracija građanima. Razmijenjena su i iskustva iz regije vezana za nastojanja povjerenstava da povećaju svijest o reformama i integracijama.

Danas, drugog dana rada Konferencije bit će riječi o ulozi parlamenata u informativnim kampanjama o europskim integracijama i uključivanju civilnog društva u procese kao i povećanju koordinacije povjerenstava za europske integracije s ciljem podržavanja veće parlamentarne suradnje. 

Šesta godišnja konferencij na Jahorini foto 02

Šestu godišnju konferenciju tajnika i radnih tijela parlamenata i skupština BiH organizirala je Misija OESS-a u suradnji s parlamentima u BiH.