Predsjednik Skupštine Esed Kadrić na svečanosti povodom završetka Twinning light projekta

mala Esed Kadrić foto malaPredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić nazočio je u petak, 15. prosinca u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu svečanosti u povodu završetka Twinning light projekta „Potpora administrativnim strukturama za poslove integracija u EU parlamentima u BiH“. Riječ je o drugoj fazi projekta koji je financiralo Izaslanstvo Europske unije u BiH, a koji je realiziran u suradnji s Narodnom skupštinom Mađarske.

-        Želim izraziti zadovoljstvo činjenicom da smo bili dio ovog projekta i da nastavljamo započete aktivnosti na jačanju kapaciteta Skupštine Brčko distrikta BiH kako bi osigurali učinkovito obavljanje poslova vezanih za pitanja europskih integracija iz naše nadležnosti. Posebno značajnim smatram uspostavljeni mehanizam suradnje parlamenata koji ćemo jačati i u idućem razdoblju - rekao je predsjednik Kadrić.

Esed Kadrić Foto 2

Istakao je da je u mandatu aktualnog saziva Skupštine Brčko distrikta, koji je uspostavljen u studenom 2016. godine, nakon lokalnih izbora u BiH, intenziviran rad Povjerenstva za europske integracije i da će Skupština uskoro razmatrati revidirani Akcijski plan za promicanje uloge Skupštine u kontekstu EU integracija i ubrzati njegovu realizaciju.

Esed Kadrić Foto 01

Na svečanosti koja je upriličena povodom završetka Twinning light projekta promoviran je prvi broj zajedničkog Biltena o europskim integracijama parlamenata u BiH urađen u okviru ovog projekta, a prema Protokolu koji su polovicom listopada potpisali tajnici parlamenata u BiH.

Svečanosti u Sarajevu nazočili su dopredsjednik Narodne skupštine Mađarske Istvan Jakob, predstavnici Izaslanstva Europske unije u BiH,  predsjedatelji parlamenata u BiH, Zoltan Horvat, rukovoditelj Projekta sa suradnicima kao i članovi Upravnog odbora Projekta. Izuzev predsjednika Skupštine Brčko distrikta Eseda Kadrića, nazočni su bili i Uroš Vojnović, predsjedatelj skupštinskog Povjerenstva za europske integracije i voditelj Stručne službe Skupštine Jovo Galić.

Foto 03 Zajednicka fotografija