Održana 23. redovita sjednica Skupštine

mala 23.sjednica SkupstineZastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH završili su sinoć 23. redovitu sjednicu.

Na prijedlog Kluba zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata zastupnici su po žurnom postupku usvojili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima čime su osigurani uvjeti pružanja usluga parkiranja na javnim površinama na prostoru Distrikta sukladno presudi Apelacijskog suda koji je osporio ranija rješenja sankcioniranja zbog neplaćanja usluge parkiranja. Izmjenama i dopunama ovog zakona propisano je da se korisnicima koji ne plate uslugu parkiranja obvezno izdaje nalog u visini dnevne karte parkiranja, čija će cijena biti utvrđena cjenikom Javnog poduzeća “Ceste Brčko”.

23.sjednica Skupstine Foto 2

Zastupnici su razmotrili i usvojili Izvješće o radu Vlade Brčko distrikta za 2017. godinu, kao i Program rada Vlade za ovu godinu. Usvojen je Program rada Direkcije za financije Brčko distrikta za ovu godinu. Skupština je dala suglasnost na poslovne planove za 2018. godinu JP „Luka Brčko“, JP „Ceste Brčko“ i JP „Radio Brčko“. Usvojeno je i više odluka o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta BiH za izgradnju cestovne infrastrukture u mjesnim zajednicama kao i revidirani Akcijski plan Skupštine Brčko distrikta BiH za unapređivanje njezine uloge u procesu europskih integracija.

Na prijedlog Povjerenstva za rad, zdravstvo i socijalnu skrb Informacija o stanju u zdravstvenoj zaštiti Brčko distrikta je povučena i bit će razmatrana na posebnoj sjednici Skupštine.

Zastupnici Skupštine razmatrali su Informaciju o odlukama o privremenoj mjeri zabrane prometa balvana izvan teritorija entiteta u BiH koju je predložio zastupnik Halil Ljuca. Donesen je Zaključak kojim se zadužuju Vlada i gradonačelnik Brčko distrikta BiH da radi zaštite gospodarstvenika Brčko distrikta BiH i otklanjanja štete koja je nastala zbog zabrane prometa balvana izvan teritorija Republike Srpske i Federacije BiH stupe u neposredne razgovore s nadležnima u entitetima radi ukidanja ili promjene odluka kojima je to regulirano. 

Veljaa 2018
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Trenutno je tu:

Imamo 125 gostiju i nema članova online