Održana 24. redovita sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH

mala Foto 1 Sjednica SkupštineZastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojili su danas Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u obitelji u Brčko distriktu u prvom čitanju koji za cilj ima osiguravanje veće zaštite žrtava nasilja. U prvom čitanju usvojeni su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona  o dječjoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi.

-Izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi na drugačiji način tretiraju utvrđivanje prava na dodatak za njegu i pomoć druge osobe na način da će postojati skala korisnika od teško i potpuno preko umjereno do osoba s malom ovisnošću od tuđe njege i pomoći - rekla je Nataša Stevanović, voditeljica Pododjela za socijalnu skrb.

Foto 2

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobraniteljstvu i Nacrt zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranitelja i zamjenika pravobranitelja u Pravobraniteljstvu Brčko distrikta BiH u drugom čitanju, nisu dobili potporu zastupnika.

-  Tražit ćemo da dostave novi prijedlog koji će biti primjereniji trenutku u kome se nalazimo jer smo procijenili da plaće pravobranitelja ne mogu biti na razini plaća sudaca i tužitelja - rekao je nakon sjednice Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić komentirao je situaciju koja je nastala nakon što je zastupnik Tomislav Stjepanović napustio Zastupnički klub HDZ BiH, a u Skupštini će djelovati kao neovisni zastupnik u Klubu zastupnika HSS - Braća Radić.

-Danas na dnevnom redu nismo imali točke koje zahtijevaju nazočnost tri zastupnika iz reda konstitutivnih naroda. Na idućim sjednicama pojavit će se takve situacije i primjereno tomu vidjet ćemo kako će se ponašati zastupnici koji su jutros opravdali svoju nenazočnost, a radi se o tri zastupnika iz reda hrvatskoga naroda. Ne znam kako će Parlament funkcionirati i hoće li to biti produktivan rad, ali jučer je donesena jednoglasna odluka da se nastavi raditi u ovom sastavu. Kada bi se svi pridržavali svojih obveza ne bi trebalo biti smetnji u radu, ali u politici se koriste razni načini političke borbe pa i oni koji zastupnike opredjeljuju da ne nazoče sjednicama i time pokazuju svoje političko stajalište. Mislim da će toga biti i da će biti usporeniji rad Parlamenta - rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

Skupština je razmatrala prihodovnu stranu i materijalne troškove Prijedloga proračuna Brčko distrikta BiH, a razmatrano je i doneseno i više odluka među kojima i Odluka o pokretanju postupka izbora i imenovanja članova Nadzornog odbora JZU „Zdravstveni centar Brčko“.

Foto 3

Veljaa 2018
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Trenutno je tu:

Imamo 106 gostiju i nema članova online