Ime i prezime:
Radoslav Bogićević
Datum rođenja:
03.01.1953.
Mjesto rođenja:
Potočari, Brčko
Prebivalište:
Brčko
Stranačka pripadnost:
SDS-NDP
Zastupnik od:
19.11.2008.
Dužnost u Skupštini:
Predsjedavajući Komisije za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline.
Stručna sprema:
VSS, diplomirani tehnolog
Strani jezici:
Biografija:
Radoslav (Bogoljuba) Bogićević rođen je 03. 01. 1953. godine u Potočarima, opština Brčko. Osnovnu školu završio je u Brčkom, srednju tekstilnu u Zagrebu, a tehničku u Vinkovcima. Višu tekstilnu školu završio je u Beogradu, a Tehnološki fakultet u Banjaluci.
Radio je kao direktor tvornice čarapa u TK Interplet, zatim kao profesor u tehničko-školskom centru Brčko. Bio je predsjednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Brčko i generalni direktor Interpleta Brčko.
Političko angažovanje: bio je član Saveza komunista, član Srpske demokratske stranke i poslanik u prethodna dva mandata Skupštine. Član je Narodnog demokratskog pokreta i potpredsjednik ove stranke na nivou RS.
Otac dvoje djece.
Kontakt:
Telefon: 065 649-522
E-mail: radoslav.bogicevic@skupstinabd.ba

Napomena: Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.