Одржана 4. ванредна сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ

Скупштина Брчко дистрикта БиХ донијела је данас, на 4. ванредној сједници, одлуке о приступању изради дванаест регулационих планова. 

Пет одлука се односи на израду нових регулационих планова: „Колобара I“, „Колобара II“, „Кланац“, „Ријеке I“, и извориште воде „Плазуље I“. Преосталих седам одлука односи се на приступање изради  измјена и допуна постојећих регулационих планова у стамбеним насељима „Ш“ и Српска Варош као и на измјене и допуне регулационих планова  у дијеловима стамбених насеља Мераје, Грчица, Ивици, Мујкићи II и урбано подручје Горњи Рахић.

Образлажући захтјев за сазивање ванредне сједнице, Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрикта, рекао је да постоји објективна потреба да се убрзају активности око доношења нових и измјена и допуна постојећих регулационих планова јер су неки од њих истекли прије више година.

– За убрзану процедуру опредијелила нас је и чињеница да је надлежно одјељење припремило све за расписивање јавног позива за избор носиоца израде регулационих планова. Један од разлога је и изградња кружних токова коју је Скупштина повјерила ЈП “Путеви Брчко“ –  рекао је градоначелник Милић.

Разлози приступању измјенама  и допунама регулационих планова су и недостаци који се  огледају у  неусаглашености катастарских подлога, јер су израда и усвајање регулационих планова дуго трајали, због чега се јављају проблеми код издавања локационих услова, објаснила је Свјетлана Чивчић, шеф Одељења за просторно планирање и имовинско-правне послове.

Децембар 2017
По Ут Ср Че Пе Су Не
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 159 гостију и нема пријављених чланова