Предсједник и потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ разговарали с амбасадором Ларс-Гунаром Вигемарком

mala Foto 01 Kadric  Filipovic- Wigemark

Есед Кадрић, предсједник и Ивица Филиповић, потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ разговарали су данас са Ларс-Гунаром Вигемарком, шефом Делегације Европске уније у БиХ и специјалним представником ЕУ у БиХ. Теме разговора биле су европске интеграције, актуелна ситуација у Брчко дистрикту БиХ и пројекат кредитног задужења за ЈП „Лука Брчко“.

„Господин Вигемарк нас је информисао  о  активностима које се воде у процесу приступања БиХ Европској унији, које се не одвијају потребном динамиком, али је важно нагласити да Брчко дистрикт БиХ испуњава своје обавезе и да не представља кочницу“, рекао је након сусрета с амбасадором Вигемарком предсједник Скупштине Есед Кадрић. 

Foto Kadric  Filipovic- Wigemark

Истакао је да је током разговора о актуелној политичкој ситуацији у Брчко дистрикту изражена забринутост због успореног рада Владе и Скупштине и подсјетио да је одговорност за функционисање институција на изабраним званичницима Дистрикта.

„Амбасадора Вигемарка сам детаљно упознао са замјеркама које имамо спрам овог кредитног задужења и супротстављених ставова због техничких рјешења“, рекао је предсједник Кадрић. Нагласио је да је амбасадора Вигемарка упознао и с чињеницом да се не ради о заустављању пројекта већ о потреби транспарентнијег приступа у његовој реализацији и додао како вјерује да ће данашњи разговор о овом питању допринијети рјешавању проблема.

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 150 гостију и нема пријављених чланова