Чланови скупштинске Комисије за европске интеграције били у студијској посјети Хрватском сабору

mala Sabor HR  posjeta Komisije za EI 1 kao mala

Предсједавајући и чланови Комисије за европске интеграције Скупштине Брчко дистрикта БиХ Урош Војновић, Алија Дењагић, Ћазим Дачај, Илија Марић и Ненад Којић посјетили су у уторак, 7. новембра 2017. године, заједно с представницима Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске и представницима комисија за европске интеграције Представничког и Дома народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине, Хрватски сабор у Загребу.

 

Циљ студијске посјете, коју је организовала Мисија Организације за европску безбједност и сарадњу у БиХ (ОЕБС), било је упознавање са хрватским искуствима у смислу улоге парламента у процесу европских интеграција. Делегацију ентитетских парламената и Скупштине Брчко дистрикта БиХ примио је Домагој Иван Милошевић, предсједник Одбора за европске послове Хрватског сабора и чланови овог одбора који су говорили о раду и искуствима овог парламентарног тијела Хрватске у процесу придруживања земље Европској унији. На састанку је констатована широка подршка Хрватске процесу европске интеграције Босне и Херцеговине.

Sabor HR  posjeta Komisije za EI 1 kao mala

Током посјете Хрватском сабору чланови комисија и одбора за европске интеграције ентитетских парламената и Скупштине Брчко дистрикта БиХ састали су се и са предсједником Одбора за спољну политику Хрватског сабора Миром Ковачем и члановима овог одбора, као и с потпредсједником Хрватског сабора Жељком Рајнером и саборским послаником Весном Пусић.