Предсједник Скупштине Есед Кадрић на отварању Првог „Бизнис форума Брчко дистрикта БиХ“

mala Biznis forum foto 01

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић поздравио је учеснике Првог „Бизнис форума Брчко дистрикта БиХ“ који је данас почео са радом. Он је на свечаном отварању овог догађаја у Дому културе у Брчком рекао да је одговорност Скупштине доношење праведних, поштених и мотивишућих законских прописа који ће допринијети квалитетнијем развоју Дистрикта и отварању нових радних мјеста.

 

– Ми имамо добру географску позицију. Такође имамо добру  уставно-правну позицију и Скупштину која може доносити законе који ће се отворити према привреди – рекао је предсједник Кадрић. Он је нагласио да ће Бизнис форум бити прилика да се додатно сазна какве прописе треба донијети како би и извршна власт могла оперативно дјеловати. 

Biznis forum foto 2

– Ми ћемо са великим интересовањем пратити све панеле и настојати да извучемо најквалитетнија искуства присутна у успјешним предузећима и напредним срединама у БиХ, земљама региона али и земљама са других континената чији представници учествују у раду Бизнис форума – нагласио је предсједник Кадрић.

Први „Бизнис форум Брчко дистрикта БиХ“ отворио је Дамир Булчевић директор Бизнис форума, а учеснике су поздравили супервизор за Брчко Денис Хирни, амбасадор Републике Индонезије у БиХ Амелија Јани, градоначелник и замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и Анто Домић.

Biznis forum foto 03

Током дводневног трајања Бизнис форума биће одржано низ панела посвећених темама локалног и регионалног развоја, образовања и младих, привредних као и пољопривредних потенцијала Брчко дистрикта БиХ и саобраћаја и туризма.