Скупштина Брчко дистрикта БиХ завршила 20. и започела 21. редовну сједницу

mala Sjednica SkupštineСкупштина Брчко дистрикта БиХ завршила је јуче, касно послије подне, 20. редовну сједницу Скупштине на којој је разматрана Информација Дирекције за финансије  Брчко дистрикта БиХ о трошењу јавних средстава по основу грантова и субвенција у периоду од 2014. до 2017. године.

Посланици су указали на неопходност смањења издвајања буџетских средстава за ове намјене, а начини на који ће то бити обезбијеђено требало би да буду предложени прије усвајања буџета за наредну годину. У наставку 20. редовне сједнице усвојен је Нацрт закона о допуни Закона о посланицима Скупштине као и Нацрт закон о измјени и допуни Закона о накнадама и платама корисника буџетских средстава у Скупштини. Нацрти ових закона усвојени су у првом читању, а односе се на могућност професионализације мандата посланика који остварују право уплате доприноса за пензијско и здравствено осигурање у Скупштини и на остваривања права која приликом одласка у пензију у складу са Законом о накнадама и платама имају корисници буџетских средстава Скупштине Брчко дистрикта БиХ.

21.sjednica Skupstine

Након завршетка 20. започела је 21. редовна сједница Скупштине. Послије  разматрања посланичких питања и одговора усвојена је Одлука о одобравању новчаних средстава у износу од 40.950,00 КМ из средстава резерви буџета Брчко дистрикта БиХ за 2017. годину  у сврху санације канализационог вода у мјесној заједници Доњи Брезик. Ријеч је о санацији оштећења насталих усљед одрона који угрожава стамбене објекте и  комуналну инфраструктуру у дијелу ове мјесне заједнице.

Разматрање осталих тачака утврђених дневним редом 21. редовне сједнице Скупштине биће настављено идуће седмице.  

21 sjednica SBD