Предсједник Скупштине Есед Кадрић на свечаности поводом завршетка Twining light пројекта

mala Esed Kadrić foto malaПредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић писуствовао је у петак 15. децембра, у Парламентарној скупштини БиХ у Сарајеву, свечаности поводом завршетка Twining light пројекта „Подршка административним структурама за послове интеграција у ЕУ парламентим у БиХ“. Ријеч је о другој фази пројекта који је финансирала Делегација Европске уније у БиХ,  а који је реализован у сарадњи с Народном скупштином Мађарске.

– Желим да изразим задовољство чињеницом да смо били дио овог пројекта и да ћемо наставити започете активности на јачању капацитета Скупштине Брчко дистрикта БиХ како би обезбиједили ефикасно обављање послова везаних за питања европских интеграција из наше надлежности. Посебно значајним сматрам успостављени механизам сарадње парламената који ћемо јачати и у наредном периоду – рекао је предсједник Кадрић.

Esed Kadrić Foto 2

Он је истакао да је у мандату актуелног сазива Скупштине Брчко дистрикта, која је успостављена у новембру 2016. године, након локалних избора у БиХ, интензивиран рад Комисије за европске интеграције и да ће Скупштина ускоро разматрати ревидирани Акциони план за унапређивање улоге Скупштине у контексту ЕУ интеграција и убрзати његову реализацију.

Esed Kadrić Foto 01

На свечаности која је уприличена поводом завршетка Twining light пројекта промовисан је први број заједничког Билтена о европским интеграцијама парламената у БиХ урађен у оквиру овог пројекта, а према Протоколу који су половином октобра потписали секретари парламената у БиХ.

Свечаности у Сарајеву присуствовали су замјеник предсједника Народне скупштине Мађарске Иштван Јакоб, представници Делегације Европске уније у БиХ,  предсједавајући парламената у БиХ, руководилац Пројекта Золтан Хорват, са сарадницима, као и чланови Управног одбора Пројекта. Осим предсједника Скупштине Брчко дистрикта Еседа Кадрића присутни су били и Урош Војновић, предсједавајући скупштинске Комисије за европске интеграције и шеф Стручне службе Скупштине Јово Галић.

Foto 03 Zajednicka fotografija