Представници Скупштине и Владе Брчко дистрикта БиХ организовали традиционални новогодишњи пријем

mala Foto 1Традиционалним новогодишњим пријемом у организацији представника законодавне и извршне власти Брчко дистрикта БиХ обиљежен је завршетак 2017. пословне године.

Поздрављајући представнике политичког, привредног, културног живота и вјерских заједница замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ Анто Домић  рекао је да празнична окупљања на најбољи начин одражавају разноликост која Брчко дистрикт издваја од других средина у БиХ. 

Foto 2

„Ово заједништво три конститутивна народа, националних мањина и долазак припадника свих конфесија говори да смо одлучни да на овом простору градимо суживот у различитости. То није нимало лаган посао, већ посао који захтијева пуно одрицања, стрпљења и договарања“, рекао је Домић.

Foto 3

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић истакао је да вјерује да ће наредна година бити година у којој ће се рад Скупштине и Владе моћи боље мјерити и препознати у односу на годину која је протекла у трагању за најбољим рјешењима.

„Најважније је било сачувати политичку стабилност Брчко дистрикта без које се не би могло ништа урадити у овој локалној заједници. Цијеним да смо у томе успјели и очекујем да ће година која долази бити година у којој ће Влада Скупштину затрпати својим иницијативама како би могли донијети најбоље одлуке за Брчко и наредне године, када будемо на половини мандата, мјерити наше резултате“, рекао је предсједник Кадрић.

Foto 1

Осврћући се на протеклу годину Синиша Милић, градоначелник Брчког рекао је да година која је протекла није потрошена узалуд и да се радило на припремама пројеката чија би реализација требала услиједити у наредној години.

„Мислим да ову годину завршавамо с политичком и економском стабилношћу и надом да ћемо у 2018. години остварити највећи дио онога што смо зацртали“, рекао је градоначелник Милић.

Представници Владе и Скупштине честитали су католички и православни Божић и  пожељели срећну и успјешну Нову 2018. годину.

У музичком дијелу програма приређеног за званице новогодишњег коктела наступили су Александра Веселић, професорица соло пјевања и Алекса Марковић с Одсјека соло пјевања Основне музичке школе у Брчком.

Foto4