Одржан припремни састанак шефова посланичких клубова у Скупштини Брчко дистрикта

mala Foto 1 Pripremni sastanakШефови посланичких клубова у Скупштини Брчко дистрикта БиХ утврдили су дневни ред 24. редовне сједнице Скупштине која ће бити одржана 31. јануара 2018. године. Пред посланицима ће се наћи неколико нацрта закона у првом читању међу којима Нацрт закона о заштити од насиља у породици, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона дјечјој заштити и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити.

– Ријеч је о важним законима који ће квалитетније уредити ове области и између осталог обезбиједити квалитетније управљање дијелом буџета који се односи на социјална давања – рекао је предсједник Скупштине Есед Кадрић.

Предвиђено је и разматрање Нацрта закона о измјенама Закона о Правобранилаштву и Нацрта закона о платама и другим накнадама правобраниоца и замјеника правобраниоца у Правобранилаштву Брчко дистрикта у другом читању.

На 24. редовној сједници Скупштине биће разматран и буџет Брчко дистрикта за ову годину.

– Договорили смо се да се на овој сједници расправља о приходовној страни и материјалним трошковима. Имаћемо довољно времена да обавимо неколико скупштинских расправа о буџету што ће паралелно са јавним расправама допринијети кориговању предложеног буџета како би се дошло до најквалитетнијих рјешења приликом његовог усвајања крајем марта –  рекао је Есед Кадрић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта.

На припремном састанку било је ријечи и о сету антикорупционих закона  који ће ускоро бити враћени из парламентарне процедуре на дораду како би се највјероватније у фебруару поново нашли пред посланицима.

– Једино ми у БиХ каснимо са усвајањем сета антикорупционих закона. Имали смо врло динамичан приступ и припремљене радне верзије закона које су биле у парламентарној процедури. Дошло је до неслагања дијела посланичких клубова са  формирањем тијела које ће се бавити примјеном овог закона и имати функцију заштите лица која пријављују корупцију. С друге стране имамо предлог да то тијело буде формирано од запослених у јавној администрацији и институцијама Дистрикта и да ради у комисијском саставу. Први концепт за који сам и ја био очигледно неће моћи добити подршку и зато смо приморани да законе вратимо на дораду и имамо обећање градоначелника да ће то ускоро бити урађено –  рекао је предсједник Кадрић.

Foto 2 pripremni sastanak

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 102 гостију и нема пријављених чланова