Предсједник Скупштине примио младе амбасадоре помирења из десет градова у БиХ

Деветог фебруара 2018.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић разговарао је данас с младим амбасадорима помирења из десет градова у БиХ који са удружењем Магацин Кабаре из Сарајева реализују пројекат „ре:Генерација“ који има за циљ да едукује и мотивише младе да заговарају помирење и суживот свих народа, нарочито међу млађим генерацијама.

 – Крајњи циљ пројекта је документарни филм „ре:Генерација“ који ће показати да је нормалан живот у БиХ могућ и да млади људи могу направити неке промјене само уколико добију адекватну подршку – рекао је Емир Капетановић, режисер документарног филма и један од водитеља пројекта „ре:Генерација“. Он је појаснио да се снимање филма одвија кроз посјете и активности које у градовима из којих долазе организују амбасадори помирења и да је предвиђено да буде завршено у мају ове године. Премијера у свим градовима учесницима пројекта и другим градовима БиХ почеће у септембру.

– Надамо се да ће послије тога филм бити приказан и на фестивалима ван БиХ како би га видјело што више људи и промијенило слику о БиХ која није баш најљепша – додао је Капетановић.

REgeneracija - Ambasadori kapetanović

Изражавајући задовољство због разговора који је имао са младим људима који, како је рекао, имају племенити циљ да раде на помирењу у БиХ, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић рекао је да у томе имају пуну подршку власти у Брчком.

– Вјерујем да ће ово што раде бити нормално понашање у годинама које су пред нама и да ће овај њихов ангажман бити препознат у широј друштвеној заједници као модел понашања свих. Ми у Брчком истичемо да смо добар или најбољи примјер у БиХ када су у питању толеранција, суживот, међусобно разумијевање и уважавање али увијек има простора да се додатно изграђује наша заједничка визија развоја и будућности омладине у Брчком и овај пројекат може нам у томе помоћи – рекао је предсједник Кадрић.

Дејан Рађен из Брчког и Лорена Грбавац из Горњег Вакуфа –Ускопља, амбасадори помирења из ових градова истакли су да у БиХ има низ позитивних примјера и да им само треба дати прилику и показати их.

– Позитиван примјер смо управо ми, млади људи који су спремни да направе корак напријед да покажемо како можемо да радимо ради помирења и изградње будућности ове земље – рекла је Лорена.

 Ријеч је о пројекту Америчке агенције за међународни развој (USAID) који имплементирају Међународни републикански институт у БиХ и удружење Магацин Кабаре са младим амбасадорима помирења из Приједора, Санског Моста, Дрвара, Јајца, Горњег Вакуфа –Ускопља, Зворника, Добоја, Котор Вароша, Стоца и Брчког.

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 111 гостију и нема пријављених чланова