Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić i dopredsjednik Skupštine Adem Ribić učestvovali u radu Skupštine evropskih regija u Briselu

 

Na poziv Skupštine evropskih regija, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić i dopredsjednik Skupštine Adem Ribić su u periodu od 30. 11. do 3. 12. boravili u Briselu kako bi učestvovali u radu upravljačkog tijela ove organizacije. 

Prisustvovali su većem broju radnih sastanaka s predstavnicima regionalnih predstavništava, političkim predstavnicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u Belgiji, predstavnicima poslovne zajednice i diplomatskog kora.

Također, delegacija Brčko distrikta BiH je učestvovala u radu generalne sjednice Skupštine evropskih regija (AER). Za predsjednicu Skupštine evropskih regija reizabrana je dosadašnja predsjednica Hande Ozan Bozatli dok su za dopredsjednike, izabrani švedski političar Magnus Bertson i britanski predsjednik Hampshire okruga Roj Peri.

4

Zbog efektivnosti, delegacija Brčko distrikta BiH je održala više odvojenih i zajedničkih sastanaka. Predsjednik Kojić se sastao s predstavnikom Kiparske zajednice općina i gradova dok se dopredsjednik Ribić sastao s gradonačelnikom turske općine Edirne.

Također su ostvareni kontakti i održani sastanci s predstavnicima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Belgije te s preduzetnicima koji vode porijeklo iz BiH i tom prilikom je razmatrano na koji način oni mogu dati doprinos razvoju preduzetništva i uloge mladih u tim procesima.

Delegacija Brčko distrikta BiH je pored Skupštine evropskih regija, prisustvovala radnim sastancima u Vijeću regija Evrope kao i Parlamentu EU. 

Podijelite na društvenim mrežama