BILTENLAT

   

   

   

   

  DUGME REGISTRA

  skupstinalogogif

   

   

   

   SLUŽBENI GLASNIK

  sglasnik

   

  ČESTITKA PREDSJEDNIKA I DOPREDSJEDNIKA SKUPŠTINE POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

  „Svim sugrađanima i sugrađankama islamske vjere upućujemo iskrene čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama uz želju da ga obilježe u zdravlju, sreći, miru i slozi sa svojom obitelji, prijateljima i susjedima u duhu tradicije i običaja.

  ZAVRŠENA 56. REDOVITA SJEDNICA I ZAPOČELO 57. REDOVITO ZASJEDANJE

  Skupština Brčko distrikta BiH završila je 56. redovito zasjedanje usvajanjem Zaključka kojim se zadužuje Odjel za zdravstvo i ostale usluge Vlade Distrikta da u što kraćem roku pokrene proceduru izmjena i dopuna Zakona o dječjoj zaštiti Brčko distrikta BiH.

  PRIOPĆENJE VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA BRČKO DISTRIKTA POVODOM SVJETSKOG DANA ROMA

  Poštovani predstavnici medija, sugrađanke i sugrađani,

  danas, na Svjetski dan Roma, Vijeće nacionalnih manjina Brčko distrikta želi izraziti svoju predanost promicanju raznolikosti, poštovanju i razumijevanju među svim građanima, bez obzira na nacionalnu, etničku, vjersku ili kulturnu pripadnost. Na današnji dan, koristimo priliku da proslavimo bogatstvo romske kulture, ali isto tako da osvijestimo izazove s kojima se Romi suočavaju, kako širom svijeta tako i u našoj lokalnoj zajednici.

  ČESTITKA PREDSJEDNIKA I DOPREDSJEDNIKA SKUPŠTINE POVODOM USKRSA

  „Svim sugrađanima i sugrađankama katoličke vjere upućujemo iskrene čestitke povodom nastupajućeg blagdana Uskrsa uz želju da ovaj najveći kršćanski blagdan proslave u miru i zdravlju, sa svojim najmilijima, prijateljima i susjedima.

  PREDSJEDNIK SKUPŠTINE POSJETIO 6. SAJAM ZAPOŠLJAVANJA I OBRAZOVANJA

  mala DSC 0569Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić je, zajedno s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Zijadom Nišićem, posjetio šesti Sajam zapošljavanja i obrazovanja gdje su obišli svih 60 štandova i razgovarali s izlagačima koji su došli iz Distrikta i ostatka BiH.

  SKUPŠTINA ODOBRILA KREDITNO ZADUŽENJE DISTRIKTA KOD SVJETSKE BANKE U SVRHU REALIZIRANJA PET VELIKIH PROJEKATA

  mala DSC 0565Skupština Brčko distrikta BiH održala je prvi nastavak 56. redovite sjednice na kojem je usvojila Odluku o zaduženju Brčko distrikta kod Svjetske banke za potrebe financiranja Programa integriranog razvitka koridora Save i Drine, primjenom višefaznog programskog pristupa. Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je riječ o kreditnom zaduženju Distrikta u iznosu od 25 milijuna eura za potrebe realizacije pet projekata vezano za zatvaranje postojećeg gradskog odlagališta, izgradnju suvremenog središta za gospodarenje čvrstim otpadom, regulaciju gornjeg toka potoka Blizna i rijeke Brke i izgradnju šetališne i biciklističke staze desnom obalom rijeke Save od naselja Vučilovac do naselja Brezovo Polje.