U SRIJEDU 25. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE

mala Foto pripremni za 25.rsŠefovi poslaničkih klubova dogovorili su danas na pripremnom sastanku da 25. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH sa 37 tačaka dnevnog reda bude održana u srijedu 25. maja. Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da će se na najavljenoj sjednici raspravljati o rebalansu budžeta Distrikta za 2022. godinu ukoliko Vlada Distrikta i skupštinska Komisija za budžet pripreme adekvatne materijale za tu tačku.

Opširnije...

PREDSTAVLJEN PROJEKT „DIGITALNO UPRAVLJANJE DEMINIRANIM ZEMLJIŠTEM“

mala Foto 1 digitalizacija deminiranjeKomisija za evropske integracije Skupštine Brčko distrikta održala je danas sjednicu na kojoj je članovima Komisije i predstavnicima vladinih odjeljenja predstavljen projekt „Digitalno upravljanje deminiranim zemljištem na području Brčko distrikta BiH„ organizacije „Posavina bez mina“.Predsjednica organizacije „Posavina bez mina“ Svjetlana Pavlović istakla je da se ovim projektom nudi jedinstveno softversko rješenje kako bi se na jednom mjestu nalazili svi podaci o deminiranim površinama na području Distrikta.

Opširnije...

IZABRANO RADNO TIJELO VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA

mala  фото 3Na konstitutivnoj sjednici Vijeća nacionalnih manjina Brčko distrikta, koja je održana danas, za  predsjedavajućeg Vijeća izabran je Asmir Huskić iz romske nacionalne manjine, a njegovi zamjenici će biti Lidija Ljubojević iz crnogorske nacionalne manjine i Irmela Turbić iz turske nacionalne manjine.

Opširnije...

POČELA REKONSTRUKCIJA ULICA I PUTEVA NA PODRUČJU DISTRIKTA

mala Radovi ulica foto 1Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica Vuka Karadžića i Dušana Vasiljeva kojim je ozvaničen  početak građevinskih radova na više lokacija na području Distrikta. 

Opširnije...

USVOJEN ZAKON O REGULISANJU CIJENA U BRČKO DISTRIKTU BiH

mala 24 рс фото 1Skupština Brčko distrikta je na 24. redovnom zasjedanju usvojila Zakon o regulisanju cijena u drugom čitanju kojim bi se trebao stabilizovati rast cijena na tržištu i spriječiti dosadašnja praksa neujednačenih cijena proizvoda na policama i prilikom naplate. Predsjednik Skupštine Siniša Milić je napomenuo da su entiteti ovaj zakon donijeli mnogo ranije i da su Zakonom predviđene novčane kazne za one koji ne budu postupali po zakonu.

Opširnije...

MILIĆ: DEVETI MAJ UVRSTITI U PRAZNIKE DISTRIKTA

mala  побједе фото 7Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je obaveza Brčko distrikta da kroz Zakon o praznicima deveti maj-Dan pobjede nad fašizmom predvidi kao praznik, s tim da ne bi bio neradni dan.

Opširnije...