Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU REBALANSA BUDŽETA

mala Foto 1 Javna raspravaSkupštinska Komisija za budžet održala je javnu raspravu o Prijedlogu izmjene Budžeta Brčko distrikta za 2022. godinu u iznosu  od 37.327.763,39 KM,  na koju se odazvao veliki broj građana, predstavnika mjesnih zajednica i udruženja.

Opširnije...

ODLUKA O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVE O PRIJEDLOGU REBALANSA

 

Opširnije...

OTVOREN 15. MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA

mala Foto 2 Milić obilazak izlagačaNa Trgu mladih u Brčkom danas je otvoren 15. međunarodni sajam pčelarstva, pčelinjih proizvoda i opreme koji je okupio  pčelare iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Otvaranju sajma prisustvovao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić koji je zajedno s gradonačelnikom Esedom Kadrićem i organizatorima sajma obišao izlagače.

Opširnije...

U PRVOM ČITANJU USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O SPORTU I ZAKONA O UDRUŽENJIMA I FONDACIJAMA

mala Foto 1 30.rsSkupština Brčko distrikta je na 30. redovnom zasjedanju , u prvom čitanju, usvojila nacrte zakona o dopuni Zakona o sportu i o izmjenama i o dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta.

Opširnije...

ODLUKA o određivanju lokacija biračkih mjesta

Broj: 081/2022

Brčko, 06.09.2022. godine

Opširnije...

DOGOVORENE TRASE AUTO-PUTA KROZ BRČKO

mala Foto 1 auto put sastanakPrijedlozi za trase autoputeva Beograd-Sarajevo-Beograd  i Beograd-Banjaluka koje prolaze kroz Distrikt prihvaćeni su na sastanku predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta s predstavnicima vlasti BiH, entiteta i javnih preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ i „Autoceste Federacije“ i supervizorom za Brčko.

Opširnije...