USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O LOVSTVU

mala Foto 14.rs 4Skupština Brčko distrikta BiH je na 14. redovnom zasjedanju, u prvom čitanju,  jednoglasno usvojila Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o lovstvu Brčko distrikta kojim će biti omogućen povremeni lov na štetočine.

„Više puta u toku godine bit će omogućen lov u zavisnosti od potreba  dok se ne riješi pitanje lova na području Brčko distrikta budući da je i dalje na snazi njegova obustava“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Opširnije...

14. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE

Sjednica će se održati 13. oktobra 2021. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice. 

Opširnije...

MILIĆ: U BUDŽETU ZA 2022. GODINU POTREBNO OBEZBIJEDITI SREDSTVA ZA RAD DNEVNOG CENTRA

mala 3.OŠ 1„Uputiću amandmane na Prijedlog budžeta za 2022. godinu kojim bi se obezbijedila sredstva za stalnu poziciju profesionalnog asistenta koji će raditi sa djecom s poteškoćama u razvoju koja pohađaju Treću osnovnu školu, kao i sredstva za formiranje i rad dnevnog centra za ovu djecu i mlade s područja Distrikta“, rekao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić prilikom posjete Trećoj osnovnoj školi, jednom od odjeljenja u Petoj osnovnoj školi u koje idu djeca romske nacionalnosti i JU obdanište „Naša djeca“ u naselju Ilićka, a povodom Nedjelje djeteta.

Opširnije...

ODLUKA O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVE O PRIJEDLOGU BUDŽETA BRČKO DISTRIKTA BiH ZA 2022. GODINU

Javna rasprava bit će održana u vremenskom periodu od  21.  do 23. oktobra 2021. godine, u predviđenim terminima, kako slijedi:

Opširnije...

PRIJEDLOG BUDŽETA DISTRIKTA ZA 2022. GODINU UŠAO U SKUPŠTINSKU PROCEDURU

mala Vanredna 2Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH za 2022. godinu u iznosu od oko 239.000.000 KM ušao je u skupštinsku proceduru nakon što je ga Skupština Distrikta usvojila na petom vanrednom zasjedanju.

Opširnije...

MILIĆ I FILIPOVIĆ NA SASTANKU SA ŠVICARSKIM AMBASADOROM

mala ambasador U Gradskoj vijećnici u Brčkom održan je sastanak predsjednika i potpredsjednika Skupštine Distrikta Siniše Milića i Ive Filipovića, gradonačelnika Eseda  Kadrića i njegovog zamjenik Ante Domića,  ambasadora Švicarske u BiH Daniela Hunna i supervizora za Brčko Michaela Scanlana.

Opširnije...