SKUPŠTINA ZAPOČELA 17. REDOVNU SJEDNICU

mala 17. rs foto 1Skupština Brčko distrikta započela je 17. redovno zasjedanje Informacijom o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Distrikta, koja je ocijenjena zadovoljavajućom.

Usvojeni su Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama i naknadama sudija i tužilaca u Brčko distriktu u drugom čitanju, Nacrt zakona o izmjeni i dopuni zakona o platama i naknadama pravobranilaca i zamjenika pravobranilaca u Pravobranilaštvu Distrikta u prvom čitanju, te niz odluka o utvrđivanju javnog interesa.

Opširnije...

17. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE

Sjednica će se održati 1. decembra 2021. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.    

Opširnije...

ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK ZA 17. REDOVNU SJEDNICU

mala Pripremni za 17 rs fotoŠefovi poslaničkih klubova Skupštine Brčko distrikta održali su danas pripremni sastanak na kojem su utvrdili dnevni red za 17. redovnu sjednicu.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da će se na dnevnom redu 17. redovne sjednice, u drugom čitanju, naći Nacrt zakon o igrama na sreću kao i Nacrt zakona o prekršajima Brčko distrikta.

Opširnije...

ORGANIZOVAN PRIJEM ZA EVROPSKU PRVAKINJU U KIK-BOKSU DORIS ŽIVKOVIĆ

mala FOTO Prijem za Doris Zivkovic Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić organizovao je danas u prostorijama Skupštine prijem za evropsku prvakinju u Kik-boksu, Doris Živković iz brčanskog kluba Storm gym i njenog trenera Vedada Mulaomerovića.

Predsjednik Milić tom prilikom istakao je da borilački sportovi moraju naći mjesto u finansiranju iz lokalnog budžeta jer su rezultati koje je postigla  Doris, ali i drugi klubovi borilačkih sportova doprinijeli promociji Brčko distrikta kao rijetko koji sport na ovim prostorima.

Opširnije...

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE POSJETIO MJESNU ZAJEDNICU GRČICA

mala Grčica foto 1Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić posjetio je danas Mjesnu zajednicu Grčica i sa rukovodstvom i građanima te mjesne zajednice razgovarao, prije svega, o problemima u radu mjesne ambulante u posljednjih sedam dana.

Predsjednik Skupštine informisao je građane da od danas  ambulanta i laboratorija ponovo rade u punom kapacitetu u redovnim terminima kao i ranije, te da je do problema u radu došlo zbog odlaska na bolovanje nekoliko zaposlenih usljed zaraze kovidom.

Opširnije...

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O PČELARSTVU IZAZVALA VELIKO INTERESOVANJE PČELARA

mala Foto - Javna rasprava- zakon o pčelarstvuJavna rasprava o Nacrtu zakona o pčelarstvu Brčko distrikta, koja je održana u velikoj sali Skupštine, izazvala je veliko interesovanje pčelara koji su iznijeli niz primjedbi na predloženi tekst zakona.

Siniša Golić, predsjedavajući skupštinske Komisije za ekonomski razvoj i poljoprivredu, koja je bila nosilac javne rasprave,  rekao je da će Komisija i Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu pažljivo analizirati sve prijedloge i primjedbe pčelara koje su iznijeli tokom javne rasprave o Nacrtu zakona o pčelarstvu, te da će određeni broj primjedbi biti uvršten kroz amandmansko djelovanje do konačnog usvajanja  zakona.

Opširnije...