BILTENLAT

   

   

   

   

  DUGME REGISTRA

  skupstinalogogif

  SLUŽBENI GLASNIK

  sglasnik

   

  ODRŽANA 59. REDOVNA SJEDNICA, USVOJEN ZAKON O UREDU ZA PREVENCIJU KORUPCIJE I KOORDINACIJU AKTIVNOSTI NA SUZBIJANJU KORUPCIJE U PRVOM ČITANJU

  ODRŽANA 59. REDOVNA SJEDNICA, USVOJEN ZAKON O UREDU ZA PREVENCIJU KORUPCIJE I KOORDINACIJU AKTIVNOSTI NA SUZBIJANJU KORUPCIJE U PRVOM ČITANJU

  Skupština Brčko distrikta BiH održala je 59. redovno zasjedanje na kojem je u prvom čitanju usvojen Zakon o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama sudija i tužilaca u Brčko distriktu BiH kao i Zakon o izmjenama Zakona o platama i drugim naknadama pravobranioca i zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu Brčko distrikta BiH u drugom čitanju.

  DNEVNI RED I RADNI MATERIJAL ZA 59. REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE

  Raspoloživi radni materijal u elektronskom obliku preuzmite OVDJE i drugi dio.
  Sjednica je zakazana za 12. juni 2024. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.   

  ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK, UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 59. REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE

  pripremniSvi2

  Na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova i gradonačelnika Brčko distrikta BiH, koji je održan 6. 6. 2024. godine, utvrđen je dnevni red za 59. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH sa 42 tačke, koja će se održati 12. 6. 2024. godine s početkom u 10 sati. 

  Na dnevnom redu 59. redovne sjednice nalazi se niz zakona od kojih u prvo čitanje ulazi Zakon o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije, kao i zakoni o izmjenama i dopunama zakona o platama sudija i tužilaca i pravobranioca i zamjenika pravobranioca.

  Lokalni izbori u BiH 2024. - Plan izlaganja izvadaka iz Privremenog Središnjeg biračkog popisa

  Izborna komisija Brčko distrikta BiH obavještava građane Brčko distrikta BiH da će, u periodu od 08.06.2024. godine do 08.07.2024. godine, Privremeni birački spiskovi za redovne birače za Lokalne izbore u BiH 06.10.2024. godine biti izloženi na sljedećim lokacijama kako slijedi:

  SKUPŠTINA PRVIM NASTAVKOM OKONČALA 58. REDOVNU SJEDNICU

  mala DSC 0817

  Skupština Brčko distrikta BiH je na prvom nastavku 58. redovne sjednice razmatrala i usvojila Izvještaj o radu Vlade Brčko distrikta BiH za 2023. godinu.

   „Ono što izdvaja prošlu godinu u odnosu na sve prethodne jeste povećanje plate svim radnicima u javnoj upravi i javnim institucijama, regresirano gorivo u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu od milion maraka, prvi put u istoriji Distrikta, uveden je školski sport. Osigurano je 80 miliona kreditnih sredstava od Svjetske i Evropske banke, to su vrlo povoljni krediti od jedan posto kamatne stope s dugim grejs periodom, dobili smo 20 miliona grant sredstava, što je najveći iznos u istoriji Distrikta Brčko“, rekao je Gradonačelnik Zijad Nišić.

  NASTAVAK 58. REDOVNE SJEDNICE SKUPŠTINE

  Radni materijal preuzmite OVDJE.

  Sjednica će se nastaviti 29. maja 2024. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.