BILTEN

dugmeRegistraCirilica

 

 

 

 

 

 

 

 

skupstinalogogif

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

sglasnik

 

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИКА И ПОТПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ ПОВОДОМ РАМАЗАНСКОГ БАЈРАМА

„Свим суграђанима исламске вјере упућујемо искрене честитке поводом наступајућег Рамазанског бајрама уз жељу да га обиљеже у здрављу, срећи, миру и слози са својом породицом, пријатељима и комшијама у духу традиције и обичаја.

ОКОНЧАНА 56. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА И ЗАПОЧЕТО 57. РЕДОВНО ЗАСЈЕДАЊЕ

Скупштина Брчко дистрикта БиХ је окончала 56. редовно засједање усвајањем закључка  којим се задужује Одјељење за здравство и остале услуге Владе Дистрикта да у што краћем року покрене процедуру измјена и допуна Закона о дјечјој заштити Брчко дистрикта БиХ.

САОПШТЕЊЕ САВЈЕТА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА БРЧКО ДИСТРИКТА ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА РОМА

Поштовани представници медија, суграђанке и суграђани,

Данас, на Свјетски дан Рома, Савјет националних мањина Брчко дистрикта жели да изрази своју преданост  разноликости, поштовању и разумијевању међу свим грађанима, без обзира на националну, етничку, вјерску или културну припадност. На данашњи дан, користимо прилику да прославимо богатство ромске културе, али исто тако да освијестимо изазове с којима се Роми суочавају како широм свијета тако и у нашој локалној заједници.

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИКА И ПОТПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ ПОВОДОМ УСКРСА

„Свим суграђанима католичке вјере упућујемо искрене честитке поводом наступајућег празника Ускрса уз жељу да овај највећи хришћански празник прославе у миру и здрављу, са својим најмилијима, пријатељима и комшијама.

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ПОСЈЕТИО 6. САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА И ОБРАЗОВАЊА

mala DSC 0569Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић је заједно с градоначелником Брчко дистрикта БиХ Зијадом Нишићем посјетио шести Сајам запошљавања и образовања гдје су обишли свих шездесет штандова и разговарали са излагачима који су дошли из Дистрикта и остатка БиХ.

СКУПШТИНА ОДОБРИЛА КРЕДИТНО ЗАДУЖЕЊЕ ДИСТРИКТА КОД СВЈЕТСКЕ БАНКЕ У СВРХУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПЕТ ВЕЛИКИХ ПРОЈЕКАТА

mala DSC 0565Скупштина Брчко дистрикта БиХ је одржала први наставак 56. редовне сједнице на којем је усвојила Одлуку о задужењу Брчко дистрикта код Свјетске банке за потребе  финансирања Програма интегрисаног развоја коридора Саве и Дрине примјеном вишефазног програмског приступа. Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је ријеч о кредитном задужењу Дистрикта у износу од 25 милиона евра за потребе реализације пет пројеката: затварање постојеће градске депоније, изградња савременог центра за управљање чврстим отпадом, регулација горњег тока потока Близна и  ријеке Брке и изградња шеталишне и бициклистичке стазе десном обалом ријеке Саве од насеља Вучиловац до насеља Брезово Поље.