BILTENLAT

   

   

   

   

  DUGME REGISTRA

  skupstinalogogif

   

   

   

   SLUŽBENI GLASNIK

  sglasnik

   

  ZAPOČELA 59. REDOVITA SJEDNICA, U PRVOM ČITANJU USVOJEN ZAKON O UREDU ZA PREVENCIJU KORUPCIJE I KOORDINACIJU AKTIVNOSTI NA SUZBIJANJU KORUPCIJE

  ZAPOČELA 59. REDOVITA SJEDNICA, U PRVOM ČITANJU USVOJEN ZAKON O UREDU ZA PREVENCIJU KORUPCIJE I KOORDINACIJU AKTIVNOSTI NA SUZBIJANJU KORUPCIJE

  Skupština Brčko distrikta BiH započela je 59. redovito zasjedanje na kojem je usvojen Zakon o izmjenama Zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranitelja i zamjenika pravobranitelja u Pravobraniteljstvu Brčko distrikta BiH, dok su u prvom čitanju usvojeni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama sudaca i tužitelja u Brčko distriktu BiH i Zakon o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije.

  DNEVNI RED I RADNI MATERIJAL ZA 59. REDOVITU SJEDNICU SKUPŠTINE

  Raspoloživi radni materijal u elektronskom obliku preuzmite OVDJE  i drugi dio.
  Sjednica je zakazana za 12. lipnja 2024. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.   

  ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK I UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 59. REDOVITU SJEDNICU SKUPŠTINE

  pripremniSvi2

  Na pripremnom sastanku voditelja zastupničkih klubova i gradonačelnika Brčko distrikta BiH, koji je održan 6. lipnja 2024. godine, utvrđen je dnevni red s 42 točke za 59. redovitu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH, koja će se održati 12. lipnja 2024. godine, s početkom u 10 sati.

  Na dnevnom redu 59. redovite sjednice nalazi se niz zakona od kojih u prvo čitanje ulazi Zakon o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije, kao i zakoni o izmjenama i dopunama zakona o plaćama sudaca i tužitelja i pravobranitelja i zamjenika pravobranitelja. 

  Lokalni izbori u BiH 2024. - Plan izlaganja izvadaka iz Privremenog Središnjeg biračkog popisa

  Izborno povjerenstvo Brčko distrikta BiH obavještava građane Brčko distrikta BiH da će, u periodu od 08.06.2024. godine do 08.07.2024. godine, Privremeni birački popisi za redovite birače za Lokalne izbore u BiH 06.10.2024. godine biti izloženi na sljedećim lokacijama kako slijedi:

  ZAVRŠENA 58. REDOVITA SJEDNICA SKUPŠTINE BRČKO DISTRIKTA BiH

  mala DSC 0817Na prvom nastavku 58. redovitog zasjedanja Skupština Brčko distrikta BiH razmatrala je i usvojila Izvješće o radu Vlade Brčko distrikta BiH za 2023. godinu.

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić istaknuo je da ono što izdvaja prošlu godinu u odnosu na sve prethodne jeste povećanje plaće svim radnicima u javnoj upravi i javnim institucijama, regresirano gorivo od milijun maraka u Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo i prvi put u povijesti Distrikta Brčko uveden je školski šport. Gradonačelnik je također dodao da je osigurano 80 milijuna kreditnih sredstava od Svjetske i Europske banke uz vrlo povoljne kredite od jedan posto kamatne stope s dugim grace razdobljem te da je dobiveno 20 milijuna potpore sredstava, a što je najveći iznos u povijesti Distrikta Brčko.

  NASTAVAK 58. REDOVITE SJEDNICE SKUPŠTINE

  Radni materijal preuzmite OVDJE.

  Sjednica će se nastaviti 29. svibnja 2024. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj dvorani za sjednice.