Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

Predsjednik Kojić i potpredsjednik Ribić potpisali mehanizam saradnje parlamenata u BiH

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić i Adem Ribić prisustvovali su jučerašnjoj svečanosti povodom završetka Twinning projekta „Jačanje uloge parlamenata u Bosni i Hercegovini u kontekstu integracija u EU“ koji je finansirala Evropska unija.

Projekt je provodila Narodna skupština Mađarske u konzorciju s Narodnom skupštinom Francuske i uz doprinos nekoliko drugih parlamenata zemalja članica EU. Realizovan je u prethodne dvije godine u sva četiri parlamenta, uključujući i Skupštinu Brčko distrikta BiH.

TW1

Tom prilikom predsjednik Skupštine Đorđa Kojić je na centralnoj svečanosti, između ostalog,  zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, a posebno se zahvalio Delegaciji EU koja je finansirala ovaj projekat.

TW2

Zajedno s čelnicima ostala tri parlamenta u BiH, predsjednik i potpredsjednik potpisali su „Koncept mehanizma saradnje parlamenata u Bosni i Hercegovini u poslovima vezanim za proces integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju“.

Podijelite na društvenim mrežama