Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pratiti uživo prenos sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH ili video snimak posljednje održane sjednice. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH

Predsjednik Kojić i potpredsjednik Ribić potpisali mehanizam saradnje parlamenata u BiH

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić i Adem Ribić prisustvovali su jučerašnjoj svečanosti povodom završetka Twinning projekta „Jačanje uloge parlamenata u Bosni i Hercegovini u kontekstu integracija u EU“ koji je finansirala Evropska unija.

Projekt je provodila Narodna skupština Mađarske u konzorciju s Narodnom skupštinom Francuske i uz doprinos nekoliko drugih parlamenata zemalja članica EU. Realizovan je u prethodne dvije godine u sva četiri parlamenta, uključujući i Skupštinu Brčko distrikta BiH.

TW1

Tom prilikom predsjednik Skupštine Đorđa Kojić je na centralnoj svečanosti, između ostalog,  zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, a posebno se zahvalio Delegaciji EU koja je finansirala ovaj projekat.

TW2

Zajedno s čelnicima ostala tri parlamenta u BiH, predsjednik i potpredsjednik potpisali su „Koncept mehanizma saradnje parlamenata u Bosni i Hercegovini u poslovima vezanim za proces integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju“.

Podijelite na društvenim mrežama