UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 5. REDOVNU SJEDNICU

mala DSC 0015Šefovi poslaničkih klubova održali su danas pripremni sastanak na kojem su utvrdili dnevni red za petu redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH od šesnaest tačaka.

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović rekao je da će prva tačka dnevnog reda biti informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Distriktu.

Filipović je napomenuo da je u dnevni red uvršten i Nacrt zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama  Distrikta u drugom čitanju, kao i Prijedlog  budžeta za 2021. godinu.

„Zalažem se lično i kao član skupštinske Komisije za budžet i kao potpredsjednik da dio novca uštedimo, jer ne znamo šta nas čeka u budućnosti“, istakao je Filipović.DSC 0017

Na dnevnom redu pete redovne sjednice, između ostalog,  naći će se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama u prvom čitanju,  dok će se u drugom čitanju razmatrati izmjene i dopune Zakona o podsticajima u poljoprivredi, kao i izmjene Zakona o Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH.

U dnevni red uvršteni su i Informacija o problemima stambenog zbrinjavanja Roma, Izvještaj o ocjeni rada šefa Policije Brčko distrikta BiH za 2020., godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Ombudsmena za ljudska prava BiH za 2020. godinu, te davanje saglasnosti na Program rada Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Distrikta za 2021. godinu.

Peta redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH održat će se u srijedu, 24. marta, a  po okončanju nastavka 4. redovnog zasjedanja koji je zakazan za 10 sati.

Podijelite na društvenim mrežama