PREDSJEDNIK MILIĆ OBIŠAO CENTAR ZA PRIJAVU GRAĐANA ZA VAKCINACIJU

mala Obilazak 1Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas Operativno-komunikacijski centar za prijem poziva građana koji žele da se vakcinišu, a koji se nalazi u prostorijama Crvenog krsta u Brčkom.

Predsjednik Milić rekao je da građani Brčkog iskazuju veliki interes za proces imunizacije, da će svi zahtjevi biti zaprimljeni, te zamolio građane za strpljenje.

Obilazak 2

„Ova aktivnost, koju zajednički provode Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge i Crveni krst, zaista funkcioniše. Kada je u pitanju nadležnost Skupštine, imamo odličnu saradnju s Odjeljenjem za zdravstvo. Mi smo i u budžetu za 2021. godinu obezbijedili oko 3 000 000 KM  budžetskih rezervi koje su dostupne Odjeljenju za zdravstvo radi finansiranja njihovih potreba u procesu borbe protiv epidemije virusa korona. Dio sredstava će biti izdvojen i za privredu“, rekao je Milić.

Milić je istakao da Distrikt čini sve da proces imunizacije teče kako bi trebalo, ali i da ne može uticati na sve okolnosti.

„Znate i sami da postoji problem nabavke vakcina kroz mehanizam Kovaksa. To je nešto sa čime se suočava cijela BiH.  Mi za sada uspijevamo da obezbijedimo određene količine vakcina što kroz donacije različitih donatora, što kroz minimalne količine koje pristižu kroz mehanizam Kovaksa. Siguran sam da ćemo vrlo brzo imati na raspolaganju dovoljan broj vakcina da bi svi oni koji su zainteresovani dobili vakcine“, napomenuo je Milić.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta BiH Sead Šadić podsjetio je da Vlada Distrikta na raspolaganju ima tri vrste vakcina i to 1170 Fajzerovih, 700 doza Astrazeneka, dok je 1000 doza donacija Republike Turske.

„Odjeljenje, u narednom periodu, sa 22. na 23. april očekuje novu isporuku vakcina iz Kovaks mehanizma. Očekujemo od država EU određeni broj vakcina. Što se tiče direktne nabavke, Vlada Distrikta vodi telefonske razgovore s jednim veleprometnikom oko nabavke 20 000 doza vakcina iz Kine“, istakao je Šadić.

Sekretar Crvenog krsta Brčko distrikta BiH Denis Šehanović napomenuo je da je na besplatan broj za prijavu građana za vakcinaciju, od juče, od kada je broj u funkciji, do danas u 12  sati stiglo 20 000 poziva i napomenuo da će se vršiti kategorizacija građana po kojoj će se raditi vakcinacija.

Besplatan info broj na koji se građani mogu prijaviti za vakcinaciju je 0800 31 004, a prijave su moguće svakim radnim danom u vremenu od 9 sati do 16 sati.

Podijelite na društvenim mrežama