PRIJEM ZA DELEGACIJU OPĆINE OBILIĆ

mala Prijem ObilićPredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić primio je danas u  svom kabinetu delegaciju općine Obilić iz Kosova i Metohije i predstavnike SPKD „Prosvjeta“ Brčko.

 Predsjednik Milić podsjetio je da u Republici Srpskoj već nekoliko godina traje projekat „Spojimo djecu KiM i Republike Srpske“, te da je u taj projekat uključen i Distrikt Brčko u kojem trenutno boravi 43 djece iz općine Obilić.

„Nastavljamo saradnju i na kulturnom, prosvjetnom i drugim poljima. Zahvalio bih  našim gostima na pozivu da delegacija Brčko distrikta prisustvuje obilježavanju Krsne slave općine - Vidovdana, 28. juna“, rekao je predsjednik Milić.

Predsjednik je podsjetio da je Brčko distrikt prošle godine donirao 15.000 KM za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ za djecu s poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici, i da je Distrikt od Vlade Srbije dobio milion maraka za izgradnju obdaništa u naselju Ilićka.

Predsjednik Općine Obilić Goran Dančetović rekao je da je ovo drugi put kako djeca iz te općine borave u Brčkom, te da je projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ veoma značajan jer djeca sa KiM u Srpskoj mogu doživjeti i vidjeti mnoge stvari koje im nisu dostupne u njihovoj općini.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Brčko Dragan Tomić napomenuo je da su djeca iz Obilića stigla u Brčko u subotu na sedmodnevni boravak, da su juče imali prijem kod predsjednika Vlade Republike Srpske, te da su za njih tokom boravka pripremili nekoliko zanimljivih aktivnosti.

Podijelite na društvenim mrežama