Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

POSLANICI U SKUPŠTINSKIM KLUPAMA 8. SEPTEMBRA

mala PripremniPoslanici Skupštine Brčko distrikta BiH nakon redovne ljetne pauze u skupštinske klupe vraćaju se u srijedu, 8. septembra kada će biti održana 13. redovna sjednica.

Na dnevnom redu 13. redovne sjednice, koji je utvrđen danas na sastanku šefova poslaničkih klubova, naći će se 55 tačaka.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je u dnevni red uvršten prijedlog Nacrta zakona o električnoj energiji Brčko distrikta koji je usvojen na sjednici Vlade, kao i  informacija o aktuelnom stanju bezbjednosti, što je urađeno na zahtjev skoro svih poslaničkih klubova.Milić

Milić je napomenuo da su u dnevni red uvrštene informacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i o alokaciji sredstava koja se dodjeljuju BiH od strane Međunarodnog monetarnog fonda, dok je na zahtjev glavnog revizora, za narednu sjednicu, odgođeno razmatranje revizorskih izvještaja.

„Bili smo spremni da raspravljamo o tim revizorskim izvještajima, ali iz tehničkih razloga to ćemo morati učiniti na jednoj od narednih sjednica“, pojasnio je Milić.

Predsjednik Milić je istakao da zbog obimnog dnevnog reda, a u cilju kvalitetne diskusije, postoji mogućnost da sjednica traje dva dana ili da preostale tačke dnevnog reda budu prebačene za narednu sjednicu.

Podijelite na društvenim mrežama