ODRŽANA ŠESTA VANREDNA SJEDNICA, USVOJEN TREĆI REBALANS BUDŽETA

mala 6. vanredna sjednica-rebalansNa šestom vanrednom zasjedanju, koje je održano danas, Skupština Brčko distrikta usvojila je treći rebalans budžeta Distrikta za 2021. godinu u iznosu od 16.414.000 KM.

Budžet Distrikta za 2021. godinu na ovaj način povećan je na oko 277.000.000 KM.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je najveći dio rebalansa, 14.500.000 KM, obezbijeđen prenosom sredstava kapitalnog budžeta iz ranijih godina, te da je ostatak obezbijeđen uštedama i novim prihodima. 

Milić je istakao da je rebalansom obezbijeđeno dodatnih 180.000 KM za stipendije studenata kako bi je za ovu godinu dobili svi koji su zato ispunili kriterije, kao i 50.000 KM za potrebe završetka sanacije objekta boračko-invalidske zaštite za srpsku boračku komponentu.

 „Prema potrebama od tih novih rashoda bit će finansiran završetak radova na Kamernom teatru, projektovanje i izgradnja dijela pješačke zone i izgradnja tri obdaništa. Trećim rebalansom izdvojen je novac i za realizaciju programa lokalne integracije i za dva projekta rekonstrukcije u Odjeljenju za izbjegla i raseljena lica“, pojasnio je Milić.

Nakon što je održana šesta vanredna sjednica, poslanici su nastavili i okončali 16. redovno zasjedanje na kojem je, između ostalog, razmotreno šest izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja Vladinih odjeljenja i Pravosuđa Brčko distrikta za 2020. godinu.

Podijelite na društvenim mrežama