Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH sa supervizorom za Brčko distrikt BiH

Brčko 3. 7. 2017. - Esed Kadrić, predsjednik i Ivo Filipović, dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH razgovarali su sa prvim zamjenikom Visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt BiH Bruceom G. Bertonom prilikom njegove oproštajne posjete Distriktu.

Predsjednik Kadrić je tokom razgovora izrazio zadovoljstvo saradnjom Skupštine s Kancelarijom supervizora za Brčko distrikt BiH, koji se najviše zanimao za djelovanje Skupštine s ciljem ispunjavanja obaveza Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija.

-Tražio je da se sačuva politička stabilnost Brčko distrikta BiH i najavio dolazak svog nasljednika već u ranu jesen. Iako nije govorio o njegovom imenu, rekao je da je njegov nasljednik pet godina bio na ovim prostorima i da je veoma upućen u dešavanja i prilike u BiH - rekao je predsjednik Kadrić nakon susreta sa supervizorom.

On je istakao da je ambasador Berton izrazio zadovoljstvo usvajanjem Budžeta za tekuću godinu, najavljenim izmjenama Zakona o budžetu i da očekuje usvajanje narednog budžeta do 31. marta iduće godine.

Podijelite na društvenim mrežama