MILIĆ I HUDE: BEZBJEDNOSNA SITUACIJA U BiH I DISTRIKTU NIJE POGORŠANA

mala Milić i Hude foto 1Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić razgovarao je sinoć u maloj sali  Skupštine sa zamjenikom načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu, general-pukovnikom Brisom Hudeom i njegovim saradnicima o bezbjednosnoj situaciji u Distriktu.

Predsjednik Milić rekao je Hudeu da je bezbjednosna situacija u Distriktu stabilna te da je bio iznenađen pozivom pojedinih političkih subjekata u BiH  na raspoređivanje NATO trupa u Brčkom.

 „Moj utisak je da nijedan narod u Distriktu nije za ratnu opciju. Većina stanovnika spremna je da kroz dijalog radi na unapređenju života u ovoj lokalnoj zajednici. Znamo da razgovor između sva tri naroda nema alternativu jer smo ovdje odnos izgradili upravo na dijalogu“ istakao je Milić.

Milić je napomenuo da vlast u Distriktu ima dobru saradnju sa supervizorom za Brčko i Lot timom EUFOR-a, kao i Policijom Brčko distrikta koja profesionalno rješava sve probleme.Milić i Hude foto 2

General-pukovnik Bris Hude rekao je da smatra da nije došlo do pogoršanja bezbjednosne situacije u BiH i Distriktu i da je to samo politička retorika te da ne vidi potrebu za raspoređivanjem NATO trupa u Brčkom.

„Kada se vratim u Brisel ambasadorima mogu reći da ne postoji bezbjednosna prijetnja Brčko distriktu i da situacija nije onakva kakvom su nam je predstavili pojedini mediji i ljudi“ rekao je Hude i dodao  da će učiniti sve  što je u njegovoj moći da se sačuva mir u BiH i Distriktu Brčko.

Podijelite na društvenim mrežama