Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

DOGOVORENA IZRADA NOVIH STUDIJSKIH PROGRAMA EKONOMSKOG FAKULTETA

mala Foto 1  sastanakPredsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić razgovarao je s gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, rektorom Univerziteta Istočno Sarajevo Milanom Kulićem i njihovim saradnicima o saradnji dva grada i unapređenju rada Ekonomskog fakulteta u Brčkom.

Predsjednik Milić rekao je da je na sastanku dogovoreno da se u narednih 30 dana sačine nacrti odgovarajućih studijskih smjerova koji će se ponuditi u skladu sa zakonskom procedurom na usvajanje kako bi se već od naredne godine studentima mogli da ponude novi studijski programi.

„Ono što je za nas značajno jeste da imamo podršku grada Istočno Sarajevo, gdje je matično sjedište Univerziteta, i ja se nadam da je ovo početak jedne uspješne priče kada je u pitanju unapređenje javnog visokog  obrazovanja na prostoru Distrikta Brčko koje je ključno za razvoj i unapređenje svake zajednice pa tako i Distrikta Brčko“, rekao je Milić i dodao da je ovo početak šire saradnje između Brčkog i Istočnog Sarajeva i u drugim oblastima.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu  prof. dr. Milan Kulić rekao je da još nisu definisani smjerovi koji bi se izvodili na Ekonomskom fakultetu u Brčkom, koji pripada Univerzitetu Istočno Sarajevo te da je to obaveza Nastavno-naučnog vijeća Ekonomskog fakulteta koju moraju da ispune u predviđenom roku i da će imati podršku Senata.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je grad na čijem je čelu podržao aktivnosti predsjednika Skupštine Distrikta Siniše Milića i rukovodstva Ekonomskog fakulteta u Brčkom da unaprijede program rada i povećaju broj studenata te da će saradnja između dva grada biti nastavljena i poboljšana u korist njihovih građana.

Podijelite na društvenim mrežama