FILIPOVIĆ URUČIO MEDALJE FINALISTIMA KUP-a BiH U ŽENSKOJ ODBOJCI

mala Filipović medalje 1Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivo Filipović  uručio je zlatne medalje odbojkašicama brčanskog Bimal-Jedinstva nakon što su, po trinaesti put, osvojile KUP BiH.

Potpredsjednik Filipović, koji je zajedno s predstavnikom glavnog sponzora Kluba Natašom Pucar uručio i srebrne medalje protivničkim igračima - odbojkašicama banjalučkog „Voleja“, nije krio zadovoljstvo što su njegove sugrađanke na domaćem terenu još jednom potvrdile da su najbolje u ženskoj odbojci u BiH i pokazale da je Brčko grad sporta, prije svega odbojke.  

„Utakmica je bila odmor za dušu. Ove djevojke ostavile su srce na terenu za svaki osvojeni poen i na kraju trijumfovale. Bila je to radost kako za njih tako i za nas koji smo sve to posmatrali s tribina“, rekao je Filipović.Filipović medalje 2

U finalnoj utakmici KUP-a BiH u ženskoj odbojci, koja je odigrana u subotu u dvorani Gimnazije, odbojkašice „Bimal – Jedinstva“ savladale su banjalučki „Volej“ rezultatom 3:0, po setovima je bilo 25:17; 25:16 i 25:14.

Iz ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ zahvalili su se na pomoći u organizaciji finalne utakmice Vladi i Skupštini Brčko distrikta BiH, sponzorima i prijateljima kluba, kao i vjernim navijačima i publici koji su se odazvali u velikom broju.

„Čast i veliko zadovoljstvo je igrati utakmicu pred punim tribinama navijača, zvaničnika vlasti, odbojkaškim radnicima, novinarima. Pozivamo vas sve da i u sljedećim utakmicama dođete u dvoranu Gimnazije i pomognete nam u osvajanju i šampionske titule Bosne i Hercegovine“, poručili su iz ŽOK „Bimal - Jedinstvo.

Podijelite na društvenim mrežama