Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK ZA 23. REDOVNU SJEDNICU

mala Foto 1 Pripremni za 23.rs Šefovi poslaničkih klubova održali su danas pripremni sastanak radi utvrđivanja dnevnog reda za 23. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta.

Dogovoreno je da sjednica bude održana u srijedu, 6. aprila, s početkom u 10 sati s dnevnim redom od 42 tačke.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da u dnevnom redu dominira prijedlog odluke o izmjeni  budžeta Distrikta za 2022. godinu.

„Po prvi put rebalans budžeta će biti razmatran po proceduri koja je predviđena za donošenje budžeta. To znači da nam, u naredna dva mjeseca, slijedi skupštinska rasprava o prijedlogu koji je došao iz Vlade Distrikta. Imat ćemo, najmanje, jednu javnu raspravu i mogućnost amandmanskog djelovanja. Tek potom ćemo imati mogućnost izjašnjenja o prijedlogu rebalansa budžeta“, pojasnio je predsjednik Milić. 

Predsjednik je naveo da očekuje da će do srijede Skupštini biti  dostavljeno mišljenje Ekonomsko-socijalnog vijeća o Nacrtu zakona o regulisanju cijena u Distriktu da bi se taj nacrt zakona mogao razmatrati i usvajati u prvom čitanju na sjednici. 

On je dodao da će se pred poslanicima na 23. redovnoj sjednici, u drugom čitanju, naći i Izmjene Zakona o pravnim licima i o javnim preduzećima koje osniva Brčko distrikt,  izvještaji javnih preduzeća, ustanova i drugih pravnih lica koje formira Distrikt, saglasnosti koje daje Skupština na finansijske i druge akte pravnih lica kao i niz informacija kojima poslanici ostvaruju svoje pravo na nadzor nad radom izvršne vlasti.

U dnevni red 23. redovne sjednice uvršten je i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt.

Na pripremnom sastanku dogovoreno je i da 24. redovna sjednica bude održana 27. aprila.

Podijelite na društvenim mrežama