Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

SPECIJALNI IZASLANIK NJEMAČKE VLADE ZA ZAPADNI BALKAN POSJETIO DISTRIKT

mala 2022-31-03-izaslanik ambasadorica njemacke-2Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta danas su u gradskoj Vijećnici u Brčkom održali sastanak sa specijalnim  izaslanikom njemačke Vlade za Zapadni Balkan Manuelom Sarazinom (Manuel Sarrazin), a sastanku je prisustvovala i ambasadorica Njemačke u BiH Margret Ueber (Margret Uebber).

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, rekao je da je ova posjeta dokaz da je Brčko distrikt i dalje u fokusu interesovanja međunarodne zajednice.

„Najvažnije je da odlaze s utiskom da  je situacija u Distriktu stabilna, daleko od one kakvom je pokušavaju predstaviti neodgovorni pojedinci i institucije“, istakao je Milić.

On je napomenuo da je specijalnog izaslanika Sarazina interesovao napredak koji je Distrikt ostvario na ekonomskom i infrastrukturnom planu te da je uslijedio poziv za uspostavljanje saradnje po pitanju revitalizacije Luke Brčko, a na temelju iskustava Luke u Hamburgu.

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić rekao je da su gostima predstavljene sve aktivnosti koje Vlada i Skupština vode, posebno, u zadnjih godinu dana, reforme koje se provode i specifičnosti Distrikta koje se žele iskoristit kao njegove prednosti.

Specijalni izaslanik Sarazin je rekao da je primjetan ekonomski potencijal i napredak Distrikta u razvoju lokalne infrastrukture, i da je Brčko na putu da postane multimodalno čvorište za transportne puteve koji će povezati BiH sa EU,  i da  je primjer suživota i međusobnog poštovanja.

Ambasadorica Njemačke u BiH Margret Ueber rekla je da Brčko zauzima poseban fokus interesovanja i pažnje njemačke ambasade i da podrška Međunarodne zajednice i Ambasade Njemačke neće izostati u nastavku vođenja politike koja je jednaka za svakog čovjeka, bez obzira na njegovu entitetsku ili konfesionalnu pripadnost.

Podijelite na društvenim mrežama